Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 09. 2013. 14:12   >>  14:12

SEHA LIGA

Lovćen polaže nadu u čvrstu odbranu

Rukometaši Lovćena pokušaće čvrstom igrom u odbrani da pariraju skopskom Metalurgu u utakmici drugog kola SEHA lige, rekao je trener cetinjskog kluba Kasim Kamenica.

Lovćen i Metalurg odigraće sjutra u Podgorici utakmicu drugog kola SEHA Gazprom Južni tok lige.



Kamenica je na konferenciji za novinare kazao da je Metalurg veoma kvalitetna ekipa, kao i da će Lovćen šansu za iznenađenje tražiti kroz čvrstu igru u odbrani.

"Metalurg je stalni učesnik Lige šampiona, dolazi u kompletnom sastavu, pa je samim tim i favorit u predstojećoj utakmici. Pokušaćemo da u meč uđemo bez kompleksa, da čvrstom igrom u odbrani stvorimo prostor za polu kontre i kontre, što bi nas dovelo do povoljnog rezultata", rekao je Kamenica.

On je rekao da je detaljno upoznat sa kvalitetima ekipe koju godinama uspješno predvodi hrvatski stručnjak Lino Červar.

"Metalurg je jak, kao i prošle godine, s tim što je ekipa nešto mlađa. U odnosu na prošlu sezonu nema Mladena Rakčevića, od koga je u velikoj mjeri zavisila igra u napadu. Imam recept za igru protiv Červara, ali mi fali još 15 dana rada sa ekipom kako bi se to na pravi način ostvarilo", naveo je Kamenica.

On je kazao da se nada da činjenica da se utakmica ne igra na Cetinju nego u “Morači” neće predstavljati dodatni hendikep njegovim igračima, kao i da će to biti idealna provjera forme pred gostovanje Makabiju u Tel Avivu.

"Kratko sam sa ekipom, nijesmo uspjeli da odradimo sve planirano, pa se nadam da nam neigranje na svom terenu neće predstavljati hendikep. Ovaj meč će nam poslužiti kao dobra priprema za Tel Aviv, ali pokušaćemo da iskoristimo svaku eventualnu šansu", rekao je Kamenica.

Prema njegovim riječima, ekipa će velikom borbenošću pokušati da nadoknadi probleme sa povredama.

"Ivan Radović još nije spreman, dok će Goran Lasica igrati samo u odbrani, pa ćemo nivo igre podizati kako utakmica bude odmicala, a ako ostavimo srce na terenu - mora doći i dobar rezultat", rekao je Kamenica.

On je ocijenio da ekipa Lovćena, uprkos organizacionim problemima, ima potencijal i kvalitetne mlade igrače.

"Uprava kluba je sve rješavala u hodu, pa nije imala mnogo izbora kada je u pitanju selekcija. Oslanjamo se na domaće igrače, koji će sve nedostatke otkloniti kvalitetnim radom", rekao je Kamenica.

On je kao glavnog kandidata za osvajanje SEHA lige navao skopski Vardar, uz podsjećanje da će takmičenje ove sezone biti veoma neizvjesno.

"Vardar je, bar na papiru, glavni favorit za osvajanje prvog mjesta. Tu su i Metalurg, Zagreb, dok će se Tatran i Meškov Brest boriti za plasman na fajnal for", rekao je Kamenica.

 

Prvotimac Lovćena Mirko Radović kazao je da je Metalurg favorit u predstojećoj utakmici, ali da će Lovćen, ukoliko ponovi igru iz Banja Luke, imati šansu za dobar rezultat.

"Metalurg je favorit, njihovo najjače oružje su kontre jer imaju brza krila, ali ako ponovimo igru iz drugog poluvremena u Banja Luci, možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je Radović.

Trener Metalurga Lino Červar kazao je da očekuje tešku utakmicu sa kvalitetnim protivnikom.

"Biće to teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom. Nadamo se fer i korektnoj borbi za dobrobit SEHA lige. Poštujemo ekipu Lovćena i znamo da nam u Podgorici neće biti lako", rekao je Červar u izjavi dostavljenoj medijima.

Prvotimac Meetalurga Vančo Dimovski kazao je da njegove saigrače očekuje težak posao protiv mlade i motivisane ekipe Lovćena.

"Radi se o kvalitetnom protivniku koji ove godine nastupa u izmijenjenom sastavu i sa novim trenerom. Iskustvo iz prošlih godina govori nam da će utakmica biti teška i neizvjesna, jer je Lovćen uvijek motivisan protiv nas. Igraćemo najbolje što možemo i nadamo se uspjehu", poručio je Dimovski.

Utakmica u sportskom centru “Morača” počeće u 18 sati, a ulaz će, kao i na utakmicama koje Lovćen bude igrao na Cetinju tokom sezone, biti besplatan.

Lovćen, koji je u prvom kolu u Banja Luci slavio protiv Borca 33:26, prvu utakmicu u renoviranoj dvorani na Cetinju odigraće 9. novembra.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније