Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Pobjeda / Arena ]

16. 10. 2019. 11:25   >>  11:25 1

ODLAZI U VOJVODINU

Abramović: Ostao sam bez posla

Rukometni trener Zoran Abramović odlazi iz Lovćena u Vojvodinu, gdje će koordinirati radom mlađih selekcija šampiona Srbije i obavljati posao trenera kadetske ekipe iz Novog Sada.

Zbog novonastale situacije podnio je ostavku na mjesto trenera kadetske crnogorske reprezentacije.

Posljednjih 15 godina, od početka trenerske karijere, Abramović je radio u Lovćenu, a od 2012. godine sa igračima je gradu podario tri šampionske titule i četiri trofeja Kupa! U prvoj godini seniorskog trenerskog staža sa Lovćenom je bez poraza stigao do duple krune. Kao prvi trener predvodio je Lovćen dvije godine u SEHA ligi, gdje je dva puta biran za trenera mjeseca. U jednoj sezoni Abramoviću i igračima falio je bod za prolazak na završni turnir, a upravo je u toj godini Lovćen bio bolji od pet učesnika Lige šampiona! Posljednju sezonu u cetinjskom klubu proveo je kao trener mlađih kategorija.

“Nijesam imao namjeru da mijenjam sredinu, trenerski posao vezao sam za Crnu Goru, a ovo je prvi put, poslije 15 godina, da napuštam državu. Nakon dvije duple krune posvetio sam se radu sa mlađim kategorijama, ali došlo je do toga da moram i mlađe kategorije da napustim jer nijesmo našli zajednički jezik. Ranije sam imao ponudu iz Vojvodine, koja je već sedam godina prvak Srbije, odbio sam tada iz razloga što sam posao vezao za Crnu Goru. Ali, kako sam bukvalno ostao bez posla u crnogorskom rukometu, prihvatio sam poziv Vojvodine za mjesto koordinatora mlađih kategorija i obavljaću posao trenera kadetske ekipe”, kazao je Abramović.

Dobar zalet sa kadetskom reprezentacijom je završen.

"Imao sam punu podršku predsjednika Saveza, selektora A tima i direktora da radim sa ovom ekipom. Ali ako sam već morao da napustim zemlju, podnio sam ostavku, jer neću biti u mogućnosti da dolazim i radim sa ekipom. U početku moja ostavka nije bila prihvaćena, ali nemoguće je na ovolikoj razdaljini raditi dva posla", dodao je Abramović.

Zbog svega što je uradio i sa mlađim kategorijama, Vojvodina nije razmšiljala koga da angažuje za koordinatora.

Abramović je prošle godine sa generacijom starijih pionira Lovćena osvojio titulu bez poraza, uz gol razliku “plus 455”!

“I mlađi pioniri Perpera, iz mog kluba, osvojili su šampionsku titulu bez poraza”, napomenuo je Abramović.

Abramović posjeduje najveću diplomu “Master trener EHF, a 2010. bio je glavni analitičar krovne evropske kuće rukometa na kadetskom šampionatu Evrope. Njegovi sinovi su kadetski reprezentativci (2002/2003. godište), stariji nastupa u Prvoj ligi Slovenije za Dobovo, a mlađi je od prije nekoliko mjeseci u Vojvodini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније