Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ zrkb.me ]

01. 11. 2019. 21:47 >> 22:55

ADŽIĆ

"Vrijeme će pokazati značaj pobjede u Vlčei"

Pobjeda u Vlčei višestruko je značajna, a vrijeme će pokazati pravu vrijednost dva osvojena boda na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kazao je trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić.

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Vlčei rumunsku ekipu Ramniku Vlčea 21:20 (10:13), u utakmici četvrtog kola C grupe Lige šampiona.

Adžić je istakao da su sve djevojke bile na najvišem nivou i na pravi način iznijele teret gostovanja na vrućem terenu, uz napomenu da će ovaj duel koristiti i reprezentaciji Crne Gore, jer rumunski tim u svojim redovima ima reprezentativke Rumunije, Španije i Mađarske. U narednom kolu, ''plave'' gostuju Brestu, jedinom timu koji ih je ove sezone porazio u elitnom takmičenju, a Adžić očekuje dobro izdanje svog tima.

"Ova dva boda vrijede nevjerovatno mnogo i vrijeme će pokazati njihovu pravu vrijednost. Veoma su značajni i za najiskusnije, ali i za mlade djevojke na kojima počiva budućnost kluba, ali i reprezentacije. Veoma sam zadovoljan kako su sve djevojke iznijele teret na ovom vrućem terenu i bilo je zadovoljstvo poslije sedam godina ponovo igrati u Vlčei. Ovaj duel će puno značiti i djevojkama koje očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu, jer Ramniku Vlčea u svojim redovima ima sedam rumunskih, dvije španske i jednu mađarsku reprezentativku", kazao je Adžić nakon pobjede u Vlčei.

Nakon startnog poraza od Bresta, naše šampionke su vezale tri pobjede i uhvatile pravi ritam u sezoni u kojoj je cilj plasman na finalni turnir u Budimpešti. Narednog vikenda slijedi okršaj upravo protiv francuskog tima i prilika za revanš za neočekivani poraz na startu.

"Tek nakon utakmice u Brestu, možemo da se vratimo na duel protiv tog tima i poraz koji smo doživjeli u Podgorici, da analiziramo da li je bio koristan ili ne. Vjerujem da smo sada puno spremniji i da možemo da odigramo dobar meč i na tom terenu. Brest je pobijedio Mec u francuskom prvenstvu, igra fenomenalno i znamo kakav nas ispit očekuje naredne nedjelje. Ipak, vjerujemo da imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način i da se revanširamo za poraz u Podgorici", dodao je Adžić.

Na gostovanju u Vlčei, povredu je doživjela golmanka Anastasija Babović, ali Adžić vjeruje da nije u pitanju ozbiljniji problem.

Za duel protiv Bresta u nedjelju, osvajač dva trofeja Lige šampiona vjeruje da će moći da računa na kapitena Milenu Raičević i golmanku Marinu Rajčić, koje su propustile gostovanje u Rumuniji.

"Vjerujemo da povreda Babović nije teže prirode. I ona i sve druge mlade igračice su dale nemjerljiv doprinos ovoj pobjedi, a iskustvo i kvalitet koji imamo u čitavom timu su ono što nas čini ponosnim. Sve zajedno je donijelo željeni rezultat u Vlčei. Raičeić i Rajčić su ostale u Podgorici, radile su maksimalno prethodnih dana, kako bi se oporavile i bile spremne za gostovanje u Francuskoj. Ostaje da se vidi da li će biti spremne za taj duel", zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније