Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2019. 20:46   >>  21:49 4

USPJEŠNA KONTROLA

"Lavice" bolje od Njemačke u Štutgartu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Njemačku u Štutgartu, rezultatom 33:29 (17:16).

Bila jer to uspješna provjera "Lavica" za Svjetsko prvenstvo, koje će od 30. novembra do 15. decembra biti odigrano u Japanu.

Najfiksnije u našem timu bile su Milena Raičević i Jelena Despotović sa pet golova, Đuđina Jauković postigla je jedan manje, a Jovanka Radičević, Andrea Klikovac i Ema Ramusović po tri.

Marina Rajčić i Marta Batinović upisale su po šest odbarana, dok je Ljubica Nenezić imala jednu manje.

Meč u Štutgartu je bio izjednačen, jer su se ekipe često smjenjivale u vođstvu. „Lavice” su prvo imale minus dva gola, da bi u 1. poluvremenu dva puta stizale do plus tri (12:9 i 14:11).

Tim Henka Grenera, čovjeka koji je doveo Holandiju do svjetskih visina, u finišu 1. i početkom 2. poluvremena je kompletirao seriju 5:1 i preokrenuo na 20:18.

Ubrzo je najmlađa igračica reprezentacije Tatjana Brnović sjajnim lobom izjednačila na 21:21, da bi Ljubica Nenezić sa nekoliko odličnih odbrana omogućila preokret (23:22).

Ema Ramusović je devet minuta prije kraja povisila na 27:25 i najavila trijumf, da bi sve dileme otklonile Itana Grbić i Đurđina Jauković golovima za 31:27 na dva i po minuita do kraja.

Per Johanson je koristio sve igračice, a jedina loša stvar je što je Brnovićeva sredinom 2. poluvremena napustila teren vidno hramljući. Ne zna se još da li je u pitanju samo udarac ili povreda.

"Srećna sam zbog ove pobjede, pune sebe idemo u Japan. Kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo, neću ništa da prognoziram. Kao i do sad, uvijek ćemo dati sve od sebe i vidjećemo šta će se dogoditi", kazala je Ramusović nakon meča.

Tatjana Brnović kazala je da su aduti naše selekcije energija i žar.

"Dobra provjera pred Svjetsko prvenstvo, igrale smo dobro. U Japanu očekujem da se, prije svega, ponovi energija koju smo danas pokazale, da kao sada dajemo podršku jedna drugoj. Ta energija i žar su jedni od naših glavnih aduta, oslikavaju nas i naše porijeklo i mislim da bi to trebalo da ponovimo. Utakmice ćemo igrati jednu za drugom i tako određivati naše dalje ciljeve", izjavila je Brnović.

Reprezentacija u petak putuje za Japan, a prvi meč odigraće 30. novembra protiv Senegala.

Rivali crnogorskim rukometašicama u grupi biće još i Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Na predstojećem šampionatu u Japanu cilj je osvajanje jednog od prvih sedam mjesta koje donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

NJEMAČKA - CRNA GORA 29:33 (16:17)

Štutgart - „Šarena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Jakovlčjević, Antić (Sbrija). Sedmerci: Njemačka 6 (5), Crna Gora 4 (2). Isključenja: Njemačka 8, Crna Gora 8 minuta. Crveni karton: Radičević (Crna Gora) u 46. minutu.

Njemačka: Ekerle, Roh, Berger 1, Grijzels 5, Šmelcer 2, Benke 1, Naidzinavičus 5, Štole 4, Cšoke, Belk 2, Grosman 1, Vajgel, Laurenrot 1, Berend 1, Minevskaja 5 (5), Šulce 1.

Crna Gora: Rajčić (šest odbrana), Nenezić (pet odbrana), Batinović (šest odbrana), Radičević 3, Jauković 4, Klikovac 3, Knežević, Ujkić 2, Premović 1, Bulatović 1, Brnović 2, Ramusović 3, Mehmedović 2, Despotović 5, Raičević 5, Grbić 2.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније