Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

12. 12. 2019. 17:17 >> 17:13

PREKO 1000 TAKMIČARA

Za vikend veliki međunarodni rukometni turnir

Međunarodni rukometni turnir, Montenegro handball cup 2019 biće održan u subotu i nedjelju povodom Dana oslobođenja Podgorice, saopštili su organizatori, ženski rukometni klubovi Podgorica 2013 i Zeta.

Najavljeno je učešće više od 1.000 takmičara iz oko 50 klubova iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije i Alžira.

Predsjednica ŽRK Podgorica 2013, Zorica Đurović kazala je da će turnir biti jedan od masovnijih sportskih događaja na području Glavnog grada.

“Turnir su podržali Glavnog grada i gradonačelnik Ivan Vuković, Sekretarijat za kulturu i sport, Rukometni savez, čiji je predsejdnik Petar Kapisoda na čelu Organizacionog odbora turnira", kazala je Đurović na konferenciji za novinare.

Navodi se da organizator zahvalnost duguje i Crvenom krstu, Volonterima Crne Gore, učenicima Srednje stručne Medicinske škole, firmama Monteko, Farmegra, Škoda Auto Čačak i Monte minerale.

Predsjednica ŽRK Zeta, Bobana Krstović kazala je da je cilj organizatora popularizacija rukometa i promocija tog sporta među najmlađom populacijom.

"Turnir je namijenjen djeci zbog dodatne popularizacije našeg sporta. Očekujemo prije svega lijepo druženje djece i dobar rukomet sa željom da iduće godine turnir bude još masovniji i kvalitetniji”, rekla je Krstović.

Mečevi na dvodnevnom turniru, na kojem pravo učešća imaju igrači i igračice od 10 do 18 godina, igraće se na četiri lokacije - u Sportskom centru Morača Univerzitetskoj dvorani, dvortani Venom i u sali srednje Mješovite škole u Golubovcima.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport, Miloš Antić kazao je da je međunarodni rukometni turnir još jedna u nizu manifestaciija čiji je Glavni grad pokrovitelj u susret 19. decembru - Danu oslobođenja Podgorice.

“Jedinstveni festival sporta sjajna je prilika za promociju rukometa, sporta uopšte, ali i turističke ponude Glavnog grada. Uradićemo sve da se naši gosti osjećaju kao kod kuće i da iz Podgorice ponesu najljepše uspomene”, kazao je Antić.

Najavljeno je da će Antić u ime Glavnog grada svečano otvoriti turnir u subotu u 17 sati i 30 minuta u SC Morača.

Učesnicima će se na otvaranju obratiti i proslavljeni crnogorski trener Dragan Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније