Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 01. 2020. 21:27 >> 22:43
5

SELEKTOR PONOSAN

Roganović: Siguran sam da ekipa može više

Selektor crnogorskih rukometaša Zoran Roganović bio je presrećan nakon istorijskog trijumfa, ali je poručio da se ekipa neće time zadovoljiti, već će protiv Bjelorusije učiniti sve da se domogne druge faze na Evropskom prvenstvu.

“Ostvarili smo istorijsku pobjedu, prvi put smo stigli do trijumfa na šampionatima Evrope. Srećan sam i presrećan kao i momci koje vodim, koji su pokazali da zaista imaju lavovsko srce. Međutim, ono što ne bih volio i što se sigurno neće desiti, je da se zadovoljmo pobjedom koju smo ostvarili poslije velike borbe i neizvjesne završnice. Siguran sam da ekipa koju vodim može više. Imamo dan odmora, imamo vremena da se spremimo za Bjelorusiju, da ponovo pokažemo lavovsko srce i da pokušamo da izborimo plasman u drugu fazu takmičenja”, rekao je Roganović.

Selektor je posebno pohvalio Miloša Božovića i Aleksandra Bakića.

“Miloš Božović protiv Hrvatske nije igrao zbog povrede ramena, a protiv Srbije je igrao praktično na svoju odgovornost. Isto važi i za mladog Aleksandra Bakića koji je tražio da se vrati u igru, iako je tokom meča slomio prst. Idemo dalje, očekuje nas duel sa Bjelorusijom. Pobjedu ne mogu da obećam, ali borbu veliku mogu. Jednu stranicu istorije smo ispisali, zaista vjerujem da momci koje vodim mogu da ispišu još jednu i stignu do druge faze šampionata Evrope”, zaključio je Roganović.

Crnoj Gori je u meču sa Bjelorusijom, koji se igra u ponedeljak potrebna pobjeda za plasman u drugu fazu.

Marko Lasica je kazao da je srce presudilo.

“Tim je pobijedio, to smo mi. Otvorili smo utakmicu dobro. Pali smo u početku drugog poluvremenu. Presudilo je srce i ljubav prema ovom dresu. Ova pobjeda mi je još draža jer je ostvarena protiv sjajnog rivala kakva je Srbija. Daćemo sve od sebe protiv Bjelorusije, iako smo fizički istrošeni”, kazao je Lasica.

Mirko Radović je pogodio za 22:20 i stavio tačku na pobjedu.

“Svi momenti su dali doprinos. To nas čine dobrim jer ginemo jedan za drugog i ovaj dres. Osjećaj je sjajan poslije prve pobjede na Evropskim prvenstvima. Posrećio nam se zeleni dres. Bilo koja da je boja, samo da je crnogorski grb na njemu. Ginemo jedan za drug, braća smo. Čestitam Srbiji, odlična su ekipa. Idemo da odmorimo, pa da se spremamo za Bjelorusiju”, rekao je Radović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније