Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 01. 2020. 14:13   >>  21:18 4

LAZOVIĆ I BOŽOVIĆ

"Ostajemo čvrsto na zemlji za sjutrašnji meč"

Crnogorski rukometni reprezentativci Vuk Lazović i Miloš Božović srećni su nakon pobjede u duelu sa Srbijom, ali kažu da moraju ostati čvrsto na zemlji, jer ih sjutra čeka težak protivnik. Ipak, očekuju pobjedu u meču sa Bjelorusijom.

Reprezentativac Vuk Lazović priznaje da nakon sinoćne pobjede nad reprezentacijom Srbije nije mogao spavati do ranih jutarnjih sati.

„Bila je to teška utakmica kako emotivno, tako i fizički. Velika pobjeda za nas i za građane Crne Gore. Idemo, okrećemo se novoj utakmici sa obje noge čvrsto na zemlji da ponovimo sjajnu odbranu i zaustavimo igrače Bjelorusije“, kaže Lazović.

Lazović kaže da su protiv Hrvatske prvih trideset minuta odigrali savršeno, dok se u drugih trideset osjetio nemir u napadu.

„Protiv Srbije smo to zahvaljujući Simiću, pogotovo u posljednjih pet minuta, sa nekim njegovim čudesnim intervencijama ipak zadržali Srbiju ispod nas i zasluženo pobijedili“, kaže on.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Gracu sa Bjelorusijom utakmicu posljednjeg, trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva.

Reprezentativac kaže da je sa ovom pobjedom lakše ući u naredni duel.

„Gdje je prva, tu je i druga pobjeda. Veliko samopouzdanje vlada u ekipi. Sada treba da budemo čvrsto nogama na zemlji, da se dobro pripremimo za Bjelorusiju, da ih dobro analiziramo, i da izađemo kao u prve dvije utakmice, da damo svoj maksimum, da pobijedimo za grb i da pobijedimo i prođemo u drugi dio“, kaže Lazović.

Smatra da je Bjelorusija jaka ekipa, da imaju sjajnog pivota i lijevog beka koji igraju u istom klubu, što znači da su uigrani.

„Odbrana je uvijek ključ na svakoj utakmici. Uživam s ovim momcima. Svaki trenutak na terenu ginemo jedan za drugog kao braća, ne kao, mi jesmo braća i sigurno neće izostati ta borba na sljedećoj utakmici“, zaključuje Lazović.

Miloš Božović koji je imao povredu ramena kaže da je medicinski tim na čelu sa Andrijom Damjanovićžem uradio vrhunski posao.

„Osjećao sam se bolje, donijeli smo odluku da ću nastupiti u tom meču i ispostavilo se da je to bila ispravna odluka. Bio sam bez ikakvih bolova, uspio sam da pomognem ekipi da dođemo do te prve pobjede, tako da sam presrećan“, kaže Božović.

On kaže da je ovakav rezultat za njega očekivan jer su puno radili da dođu do ove pobjede.

„Priželjkivao sam da budemo u egalu kad dođe pedeseti minut. Eto, u prošlom meču se to nije desilo, u ovom jeste. Kad si u egalu znači da si uradio dobar posao, a onda su se smjenjivali momci kao na traci. Svako je dao šp nešto od sebe. Simić odbrane, ostali momci po nešto u napadu, po nešto u odbrani, što je bilo dovoljno za tu prvu pobjedu“, kaže reprezentativac.

Božović protiv Bjelorusije očekuje tešku utakmicu.

„Jak su protivnik. Vidjeli smo kako su odigrali prošle dvije utakmice. To je ekipa sa ozbiljnim igračima. Snimićemo ih, vidjećemo gdje su griješili i gdje smo mi griješili, probaćemo da popravimo te stvari, da se oporavimo i idemo na pobjedu“, zaključuje Božović.

Prenos utakmice možete pratiti na portalu RTCG i TVCG2 od 18 sati i 15 minuta.

Prilog: Goran Radević, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније