Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

rscg.me

12. 02. 2020. 12:33   >>  12:31

ODABRAN NOVI LOGO

Rukometni savez dobio novi vizuelni identitet

Rukometni savez Crne Gore i zvanično je dobio novi vizuelni identitet. Ugovor o prenosu konkursnog rješenja u svojinu Saveza i ustupanju imovinskih i drugih prava nakon sprovedenog javnog konkursa, potpisali su predsjednik Saveza Petar Kapisoda i Ana Pajović Kljajić, autorka pobjedničkog rješenja.

Pobjednici konkursa pripala je i novčana nagradu u iznosu od 500 eura.

Savez će tako nakon duže vremena promijeniti svoj vizuelni identitet, a novi logo uskoro će se naći na opremi svih reprezentativnih selekcija, dok je već počeo da se primjenjuje u drugim zvaničnim kanalima komunikacije ,,crnogorske kuće rukometa”, kao i na društvenim mrežama.

"Naša želja je bila da osvježimo vizuelni identitet Saveza i poslije duže vremena, dobijemo novi logo koji će na najbolji način odgovoriti potrebama brendinga u svijetu sporta, kome se danas posvećuje velika pažnja. To je i razlog zbog kojeg smo imali dva kruga konkursa, a kako bi detaljno razmotrili sva pristigla rješenja i između više dobrih, izabrali ono koje će po mišljenju stručne komisije, najbolje odgovoriti našim potrebama. Vjerujem da smo izborom ovog rješenja napravili željeni iskorak u dijelu vidljivosti i prepoznatljivosti Saveza na svim kanalima, te da će novi logo na opremi, biti taličan svim reprezentativnim selekcijama", kazao je Kapisoda.

U pobjedničkom rješenju na konkursu, Pajović Kljajić je predstavila orla kako grli rukometnu loptu. Koristila je crvenu i zlatnu boju, kao na zastavi.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je moj rad odabran da predstavlja Rukometni savez. Počastvovana sam činjenicom da će buduće generacije crnogorskih sportista igrati "pod znakom" koji sam osmislila, tako da se zahvaljujem timu RSCG na prepoznavanju truda koji sam uložila u realizaciji ovog projekta. Nadam se će novi logo RSCG biti od "srećne ruke" svim našim reperezentativcima, kao i da će nam donijeti mnogo razloga za ponos i slavlje u godinama koje dolaze", kazala je Pajović Kljajić.

Okosnicu logotipa čini stilizovani prikaz ptice orao, koji je krilom obuhvatio rukometnu loptu, smješten u formi koja ga uokviruje i daje mu cjelovitost. Orao ima značajno mjesto u crnogorskoj istoriji i tradiciji, a njegovo značenje i na globalnom nivou je uvijek afirmativno. Povezuje se sa nesputanom slobodom, trijumfom i velikim postignućima, navela je u obrazloženju autorka pobjedničkog rješenja.

„Orao je smješten u obliku koji asocira na grb, čime se htjela istaći težnja da logotip dobije na ozbiljnosti, ali i da se olakša aplikacija na razne medije. Osnovnu dizajnersku premisu da logo treba komunicirati nacionalne i progresivne standarde, potvrđuje i odabir boja - crvena i zlatna, koje su boje naše zastave. Crvena kao vjekovni simbol energije i odlučnosti, a zlatna kao simbol prestiža, moći i pobjede.

Grafički elementi koji čine logotip RSCG imaju neospornu dozu ozbiljnosti i simboličkog značaja. Rezultat rada na projektnom zadatku je savremena kompozicija koja komunicira suštinske i temeljne ciljeve organizacije za koju je namijenjena“, piše u obrazloženju dizajnerke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније