Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

13. 02. 2020. 12:30   >>  12:28

KAPISODA PORUČIO

Stipendije motiv više talentovanim rukometašima

Status stipendiste biće motiv više talentovanim rukometašima i rukometašicama i podstrek za dalji razvoj karijere, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda.

On je naglasio da je zvanje stipendiste čast, ali i obaveza. Kapisoda je istakao da je ta asocijacija potpisala ugovore o stipendiranju sa deset sportista, sa po pet rukometašica i rukometaša.

Stipendisti Saveza za 2020. godinu su Sara Gugač, Gordana Marsenić, Jelena Vukčević, Milena Vujisić, Anastasija Krivokapić, Vojo Vukić, Luka Vukićević, Darko Pejović, Radojica Čepić i Luka Barjaktarović.

On je kazao da će stipendije biti isplaćivane od sredstava dobijenih na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija Ministarstva sporta i mladih

Kapisoda je podsjetio da je Ruklometni savez prošle godine stipendirao osam talentovanih rukometaša.

"Izbor najtalentovanijih izvršen je na predlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija, a vjerujem da smo i pored velike konkurencije, napravili pravi izbor", rekao je Kapisoda na svečanom potpisivanju ugovora.

On je naglasio da je pred stipendistima dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja.

"Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija", rekao je Kapisoda.

On je podsjetio da je na proglašenju najboljih u prošloj godini najavio sam da će ove godine sve reprezentativne selekcije učestvovati na velikim takmičenjima, ukoliko juniorke dobiju pozivnicu za Svjetsko prvenstvo.

"To je potvrda da imamo potencijal u mlađim kategorijama, ali i najbolji poziv da vodimo brigu o onima koji su budućnost. Uvjeren sam da su stipendije jedan od načina da podržimo najtalentovanije, koji će to vratiti na najbolji način. Čestitam Sari, Gordani, Jeleni, Mileni, Anastasiji, Voju, Darku, Radojici, Luki Vukićeviću i njegovom imenjaku – Barjaktaroviću", kazao je Kapisoda.

On je naglasio da je Rukometni savez tu, da ih uz podršku resornog ministarstva, podrži u razvoju i doprinese da ostvarite sve svoje snove, braneći boje Crne Gore.

Prema riječima Gordane Marsenić, stipendije su veliko priznanje za dosadašnji rad i potvrda da Rukometni savez i Ministarstvo sporta i mladih, vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta.

"Znamo da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, jer u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača. Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad", rekla je Marsenić.

Ona je u ime stipendista omećala da će se truditi da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdaju taj status .

"Da budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana nosimo dres sa državnim grbom na najvećim svjetskim takmičenjima. U ime svih stipendista, želim da se zahvalim na podršci i časti koja nam je ukazana i da najavim da će ovo biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti", rekla je Marsenić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније