Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

05. 03. 2020. 15:56 >> 15:52

SAVEZ SPREMAN ZA SVA ISKUŠENJA

Kapisoda: Plasman "lavica" na OI prioritet u 2020. godini

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je je prioritet za ovu godinu plasman "lavica" na Olimpijske igre. Turnir će se održati 20. do 22. marta održati u Podgorici, u Sportskom centru "Morača", a Kapisoda je poručio da je savez spreman za sva iskušenja oko organizacije.

"Ogroman je broj zahtjeva, uslova i standarda koji moraju da se ispoštuju kako bi kvalifikacioni turnir protekao kako treba. Međutim, bili smo spremni za to, ja kao predsjednik Saveza i svi mi, bili smo svjesni što nas čeka u trenutku kada smo aplicirali za organizaciju turnira. Bili smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ogromnom organizacijom i velikim brojem izazova koji nas čekaju. Do danas je 90 odsto svega organizovano, ostale su sitnice, međutim, te sitnice mogu da budu presudne, a ne želim da nas niko sjutra iz IHF-a tereti da smo nešto propustili, a nećemo ništa da propustimo", kazao je Kapisoda za COK.

Rivali "lavicima" biće Norveška, Rumunija i Tajland , a prva dva mjesta vode u Tokio.

"Najvažnije je da nastavimo priču iz Japana i da peto mjesto sa Svjetskog prvenstva dobije na još većem značaju plasmanom na Olimpijske igre. Bio bi to veliki uspjeh koji i zaslužuje naša ekipa. Ali, i sistem kvalifikacija je takav da je vrlo teško doći do Igara. Nakon sjajnog nastupa na SP, sa velikim brojem teških utakmica, očekuje nas od 20. marta malo Svjetsko prvenstvo. Još jedna prepreka više i izazov. Kao sportista mislim da stalno treba da igramo sa najboljim ekipama i pobjeđujemo što nam može obezbijediti mjesto na najvećim takmičenjima. Plasman na OI je najveći prioritet u 2020. godini", kazao je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније