Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

28. 05. 2020. 13:57   >>  13:53

PROŠIRENE MUŠKA I ŽENSKA LIGA

RSCG promijenio odluku, Lovćenu titula

Upravni odbor (UO) Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) na inicijativu klubova promijenio je odluku sa prethodne sjednice i proglasio najbolje u ligama na osnovu stanja na tabeli u trenutku prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Odbor je prethodno na elektronskoj sjednici 22. aprila donio odluku da se rezultati rukometnih liga u organizaciji RSCG ponište i da neće biti proglašen šampion.

Saopošteno je da je Odbor za promjenu odluke imao većinsku podršku klubova.

“Tako je uvažen većinski stav klubova, ali i sugestija Ministarstva sporta i mladih da se prethodna odluka preispita, u kontekstu popuštanja preventivnih mjera koje su bile na snazi u borbi protiv epidemije novog koronavirusa i usvajanja Privremenih smjernica za normalizaciju sportskih aktivnosti”, piše u saopštenju RSCG

Navodi se da dio odluke od 22. aprila ostati na snazi, dok je dio tačaka izmijenjen.

“Nije došlo do promjene suštine prethodne odluke, a koja se odnosi na prekid rukometnih takmičenja za ovu sezonu. Odluka je, na zahtjev klubova, dopunjena članom kojim se definiše proširenje Prve muške i Prve ženske lige”, piše u saopštenju.

Odbor je odlučio da se od 13. marta prekida takmičenje u Prvoj i Drugoj muškoj ligi, Kadetskoj muškoj i Drugoj ženskoj ligi, dok se u Prvoj ženskoj ligi i pionirskim ligama sezona poništava.

“Stanje na tabeli utvrđuje se kao konačno za sezonu 2019/20, pa se proglašavaju Lovćen za prvaka Prve muške, Berane 1949 za prvoplasirani tim Druge muške, Brskovo za drugoplasirani tim Druge muške, Mornar 7 za prvaka Kadetske muške ŽRK Nikšić za prvoplasirani tim Druge ženske i ŽRK Tivat za drugoplasirani tim Druge ženske lige”, piše u odluci UO.

Navodi se da pravo učešća u evropskim kupovima za muškarce za sezonu 2020/21 imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu konačnog stanja na tabeli za sezonu 2019/20, dok pravo učešća u evropskim kupovima za žene imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu končanog stanja na tabeli u prethodnoj sezoni.

“Na snazi ostaju odredbe odluke od 22. aprila kojima je definisano da se završnica Kup takmičenja za sezonu 2019/20 u muškoj i ženskoj konkureciji odgađa za septembar 2020. godine, dok uplaćene kotizacije za sezonu 2019/20 važe i za sezonu 2020/21. U Prvoj muškoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se deset klubova, osam koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge muške lige u sezoni 2019/20 – RK Berane 1949 i RK Brskovo”, pišeu saopštenju.

Navodi se da u Prvoj ženskoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se osam klubova.

“Šest klubova koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge ženske lige u sezoni 2019/20 – ŽRK Nikšić i ŽRK Tivat”, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније