Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 06. 2020. 17:12   >>  18:51 1

PORUČILI LOVĆENU

RK Partizan: Odbili bismo ovakvu titulu

Odluka Rukometnog saveza da Lovćenu za zelenim stolom dodijeli titulu prvaka Crne Gore izazavala je rat sopštenjima između Cetinjana i Partizana. Opet se oglasio Partizan 1949 i obratio se direktno predsjedniku Lovćena Vidu Đakonoviću. Tivćani poručuju da bi trofej dobijen na ovakav način odbili.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Poštovani prijatelji sa Cetinja, odnosno poštovani gospodine Vido Đakonoviću, da vam se predstavimo, pošto kažete da se nismo potpisali na saopštenje. A kao što svi vide u Crnoj Gori potpisali smo saopštenje kao UO RK Partizan 1949 iz Tivta, jer djelujemo timski i donosimo zajedničke odluke, pa se i tako potpisujemo. Bilo bi neozbiljno da stavljamo predsjednik, potpredsjednik, blagajnik, sekretar, kafe kuvarica...

Stoga, kako bi za ubuduće znali ko su ljudi koji stoje iza saopštenja, da vam se pojedinačno predstavimo. Dakle - Jovica Čolaković, Zdravko Mitrović, Marijo Matijević, Dejan Stjepčević, Alen Krivokapić, Tripo Sindik, Zdravko Latković, svi nekadašnji manje ili više uspešni rukometaši od kojih su neki ponikli u vašem i našem Lovćenu, neki igrali za naš i vaš Lovćen, a svi sigurno odigrali na desetine utakmica protiv Lovćena i moramo se složiti sa vama većinu izgubili, ali na častan i sportski način na terenu, a nikada za zelenim stolom i na ovakav način.

Na samom startu da razjasnimo. Što se tiče Kupa, mi ga nećemo igrati i pozivamo Rukometni klub Komove da odigramo u septembru prijateljsku utakmicu i kao pravi sportisti pružimo ruku ko bude bolji. Što se nas tiče to će ujedno biti pobjednik Kupa i šampionata. A vi gospodine Vido, odigrajte Kup sa RK Perper, Zabjelom i ŽRK Tivat, jer izgleda da vašem poimanju rukometa to i priliči. Isto tako, smo sigurni da nekadašnji Lovćen nikada ovako nešto sebi ne bi dozvolio.

A sada, što se tiče vašeg objašnjenja i matematike za ligu 2019/2020, evo da probamo još jednom zarad javnosti da objasnimo, pošto mi sa vašom matematikom, inicijativama i potpisivanjima, ne možemo da se složimo. Dakle, ako pravite presjek (ukoliko se to može napraviti sa rukometnom ligom u Crnoj Gori, jer jedino u Rukometnom savezu proljeće dolazi u novembru), vidjećete da je jesenji prvak Partizan iz Tivta.

Ukoliko gledate ono što smo već rekli, trenutno stanje u trenutku prekida - prvi je Lovćen, ali da bi kao najbolje plasirani u Mini ligi koja bi odlučivala prvaka Crne Gore krenuo sa prvog mesta morao bi da dobije i nas i Komove, što je bilo u ovako najneizvjesnijem prvenstvu veliko pitanje, sem ako vi nemate neke dogovore sa Rukometnim savezom, a da mi ostali to ne znamo.

Tako da bi ste poštovani gospodine Vido, startovali sa treće pozicje u Mini ligi, sa vrlo malim šansama da osvojite prvenstvo, vi to dobro znate, nego pokušavate da prezentujete Crnoj Gori jednu matematiku koja ne pije vodu nikome ko iole poznaje trenutne rukometne prilike u Crnoj Gori.

Što se tiče - ko je koga, kada i gdje posljednji put pobijedio - o tome ne bismo polemisali. Jer isti veliki Lovćen , a skorije je to bilo, znate da je izgubio od nas na Cetinju, a da ne pričamo o ovoj sezoni u kojoj je velikan poražen i od Pljevalja i od Andrijevice, a nećemo da pričamo o utakmici sa Rudarom iz Pljevalja na Cetinju. Pominjali ste u vašem saopštenju i Mornar, ali i sami se morate sjetiti da ste protiv istog rivala u dva meča prošli kroz iglene uši.

E sada, pošto vidimo da vas je zaboljelo ovo sa RK Perper i da ste čak vi nama iz Tivta uzeli da objašnjavate ko je ŽRK Tivat i da ih branite od nas, zaista je degutantan i krajnje licemjeran način na koji vi poredite i pričate o RK Partizan 1949 Tivat, a u samom nazivu vidite koliko dugu tradiciju imamo.

Poznavaoci rukometnih prilika odlično znaju da smo dali mnogo rukometu, kako u Tivtu tako i u cijeloj Crnoj Gori. Dali smo reprezentativce i ostavili veliko poštovanje u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, pa nema toga poznavaoca rukometa u bivšoj Jugoslaviji da nije čuo za RK Partizan iz Tivta.

Vi gospodine dajete sebi za pravo da na jedan nipodaštavajući način govorite za ponos našeg grada. Mogli ste nas, ove potpisnike sa početka teksta, da blatite, ponižavate i govorite što god hoćete, ali o RK Partizan 1949 iz Tivta, morate gospodine pričati sa poštovanjem. A imate od koga to da naučite i u Lovćenu i u Cetinju.

I na kraju, sa ovim završavamo svaku prepisku sa vama gospodine Vido, uz podsjećanje da je prijateljstvo Tivta i Cetinja, kao i klubova mnogo starija, nego što ste i vi i mi na čelu ovih klubova.

Želimo da vas podsjetimo da su se počeci tih najvećih uspeha Lovćena dogodili upravo u Tivtu, gdje je Lovćen sa našim sadašnjim trenerom Rankom Banom Popovićem počeo da gazi stazama uspjeha, a Tivat i publika iz Tivta, nesebično podržavala Lovćen, doživljavajući ga tih godina kao svoj klub.

Sigurni smo da generacije Lovćena nas pamte kao istinske prijatelje i sigurni smo da vas ni oni sami ne razumiju.

Neka vam je srećna titula, vama i Rukometnom savezu. Mi bismo, budite uvjereni, titulu dobijenu na ovakav način odbili”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora RK Partizan 1949.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније