Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 10. 2013. 19:33   >>  19:38

LIGA ŠAMPIONA

Poraz Budućnosti od FTC-a

Budućnost je u drugom kolu Lige šamiona u Mađarskoj poražena od FTC-a 27:25, pa sada u najelitnijem takmičenju ima polovičan učinak. Izabranice Dragana Adžćića su cijelo vrijeme "disale za vrat" rivalu, ali nijesu imale snage i koncentracije za preokret. Mađarice su zahvaljujući tandemu Tomori - Kovačic odbile sve nalete i zasluženo slavile.

Nakon igre gol za gol na samom startu, Mađarice su povele sa 4:2 i imale napad, ali srećom ga nijesu iskoristile, što je kaznila Petrović iz kontre i smanjila na 4:3.

Uslijedila su po dva gola na jednoj i drugoj strani, da bi novo izjednačenje viđeno u 12. minutu – Knežević je realizovala sedmerac za 6:6.

Budućnost je u narednom napadu prvi put povela 7:6, ali je onda isključena Dragana Cvijić. FTC to nije iskoristio, jer je dao samo jedan gol (7:7).

Onda je ponovo viđena igra gol za gol, Budućnost je kod rezultata 10:10 mogla da povede, ali se mađarski tim odbranio i golovima Kovačic i Mesaroš  ponovo došao na plus 2 – 12:10.

"Plave" su u narednom napada ostale sa igračem manje, potom im je poništen gol, ali ih to nije pokolebalo. Sa dva sjajna gola Radmile Petrović i jednim Kristine Neagu (u posljednjim sekundama) vratile su stvari u egal – 13:13.

Međutim, domaće su sjano otvorile drugo poluvrijeme i nakon pet minuta igre povele 17:14. Seriju FTC-a prekinula je Ježić.

Ubrzo je bilo 18:15, a zatim je Ježić izborila isključenje, koje je sa dva gola materijalizovala fantastična Petrović za 18:17. Ipak, odgovorila je Kovačic golom sa krila sa igračicom manje (19:17).

Mađarice su održavale prednost do 21:19, kada su Petorović osmim golom i Mehmedović nakon polukontre izjednačile na 21:21. Međutim, FTC je preko raspoloženih Kovačic i Tomori opet povele sa dva razlike 24:22. Kada je isključena Sučanski, na devet minuta prije kraja, činilo se da Budućnost može do boda, ali je Tomori projektilom donijela 26:23. Budućnost nije dala gol sa igračicom više.

Ispostavilo se da je to bio ključni detalj na meču, jer se Budućnost nije mogla više vratiti. U posljednjih pet minuta Bizdra je pogodila dva puta, ali je to bilo nedovoljno. Mađarice su slavile 27:25.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније