Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

20. 07. 2020. 16:55 >> 16:51

PRIPREME U KOLAŠINU

Adžić: Najvažnije da su djevojke zdrave

Rukometašice Budućnosti okupile su se danas i nakon odrađenih ljekarskih pregleda i testova na koronavirus otputovale u Kolašin na pripreme, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da će u Kolašinu odraditi prve dvije sedmice priprema, kao i da će im se u tom periodu priključiti reprezentativka Srbije Andrea Lekić i Ruskinja Valerija Maslova.

Saopšteno je da njih dvije očekuju rezultat testa na koronavirus koji su radile u svojim državama.

Rukometašice Budućnosti trenirale su od sredine marta i prekida sezone u uslovima koji su bili propisani i u kojima je bio moguć rad.

"To samo nastavili u maju kada su se stekli uslovi za nastavak rada. Sve djevojke koje su stigle kao pojačanja su blagovremeno dobile program rada, upoznali ih sa načinom rada i vjerujem da smo i tu neke prve korake napravili na pravi način. Najvažnije je da su sve djevojke zdrave, očekujemo dolazak Lekić i Maslove, koje očekuju rezultat testiranja na corona virusa, nakon čega mogu da krenu za Crnu Goru", kazao je Adžić.

On očekuje da će sezona početi kako je planirano, odnosno sredinom septembra.

Prema riječima Adžića, otpala je mogućnost da dvostruke šampionke Evrope krajem jula ili početkom avgusta odigraju prijateljske duele protiv slovenačkog Krima.

On je istakao da ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli, Budućnost će krajem avgusta u Mecu odigrati duele protiv istoimenog francuskog tima.

"Za pojedine djevojke ovo je početak zajedničkog rada, a za mlađe i Pino samo nastavak rada, jer su već dvije sedmice u trenažnom procesu. U prvoj sedmici ćemo raditi na tome da čitav tim dovedemo na isti nivo, a da od naredne krenemo u još jačem ritmu", rekao je Adžić.

On je naglasio da nakon fokusa na kondiciji u proteklom periodu, sada se ekipa okreće rukometu i povezivanju tima.

Planirano je da, ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, da Budućnost novu sezonu u Ligi šampiona otvori 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

Kapiten Milena Raičević vjeruje da će ekipa u Kolašinu uspjeti da odradi sve što je planirano.

"Odluka kluba je odlična jer ćemo na miru biti u prilici da se pripremamo. Nadamo se početku sezonu kako je i planirano. Grupa u Ligi šampiona je teška, igra se u novom sistemu takmičenja, svaka utakmica je izazov za sebe i moraćemo maksimalno da se pripremimo za svakog rivala", rekla je Raičević.

Ona smatra da je sistem teži nego ranije, navodeći da će im zato biti potrebna bolja priprema nego prethodnih sezona.

"Prioritet svih timova, pa i naš je da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u četvrtfinale", kazala je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније