Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Pobjeda; Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2020. 08:02 >> 08:00

ADŽIĆ ISTAKAO

Nemoguće je na ovaj način dočekati takmičenja

Rukometašice Budućnosti vratile su se prije dva dana u Podgoricu jer je jedna od djevojaka bila pozitivna na korona virus. Lijepa priča od ponedjeljka sa priprema iz Kolašina, nažalost, do kraja se nije realizovala.

Stručni štab i prvotimke su u samoizolaciji, a novo pomjeranje zajedničkog rada, koji je počeo u ponedjeljak, moglo bi napraviti probleme jer Liga šampiona počinje 12. septembra.

"Klub i djevojke su uradile sve što je bilo potrebno za start priprema, što su testovi potvrdili pred odlazak u Kolašin. Bili smo odgovorni, sa željom da zdravi dočekamo pripreme. Kada ovo kažem mislim i na djevojke koje su stigle iz inostranstva i koje su sa posebnim preporukama trenirale i koje se testiraju svaki treći dan. Nažalost, ova situacija, u ovom momentu se mogla očekivati, a nama se desila na početku zajedničkog rada. Mi smo, naravno, nakon saznanja da prekidamo pripreme, napravili plan i program za dalje i podijelili rekvizite. Ne sumnjam da će djevojke i u ovakvim uslovima nastaviti da održavaju kondiciju, što su i potvrdile u Kolašinu. Vjerujem, a to je najvažnije u ovom momentu, da će ostati u pozitivnim razmišljanjima, sa visokim nivoom povjerenja da će se ova situacija stabilizovati. Ako to uspijemo u samoizolaciji, onda će sve ovo što smo radili imati pravi značaj", rekao je Adžić.

Želja za rukometom nadjačala je sve. Tokom šestodnevnih priprema Adžić je sa saradnicima uspio da izjednači nivo spreme djevojaka koje su duže bile u rukometnom treningu, sa djevojkama koje su bile tek na početku.

"Presudila je želja i voljni momenat. Siguran sam da ćemo sve to zadržati u samoizolaciji", kazao je trener "plavih".

Za Adžića je apsolutno nemoguća priča da bilo koja ekipa iz Crne Gore dođe do vrhunske forme za neko takmičenja, ako se često bude prolazilo kroz ove faze.

" Vjerujem da će sve ovo izazvati određenu reakciju ljudi koji su odgovorni za sprovođenje i sprečavanje širenje virusa. Nemoguće je na ovaj način da dočekamo takmičenja, ako bi sa svakim pozitivnim članom bili u izolaciji. Možda će naš slučaj uticati na pronalaženje rješenja koje, naravno, neće ugroziti zdravlje, a omogućilo bi sportistima i ekipama, u nekoj mjeri, da funkcionišu i da se nadaju takmičenjima. Na ovaj način to je prosto nemoguće", kazao je Adžić.

Rad u kućnom ambijentu za ,,plave“ nije nepoznanica. Istina, trening sa loptom u dvorani, ne može ništa da zamijeni, ali Adžić se uzda u plan i program koji je i od marta dao rezultate.

"Bilo koja vrsta kućnog treninga, a imamo fenomenalne trenere koji osmišljavaju plan, ne može nadomjestiti rad sa loptom. Ali nijesmo jedini, mnogi vrhunski klubovi imaju slične probleme. Međutim, vjerujem da će sve ovo uticati da se omogući sportistima, koji su negativni, da budu na treninzima i u kontinuitetu treniraju", naveo je Adžić.

Nakon što se završi boravak u samoizolaciji, ako epidemiološka situacija bude stabilna, Adžićkaže da će nastaviti sa radom i pokušati da ovaj dio da nadomjestimo.

"Siguran sam da ćemo sve uraditi da nam se ovo nikad ne ponovi, jer još jedno iskakanje udaljilo bi nas od same mogućnosti normalnog funkcionisanja i nastupa u Ligi šampiona. Slušaćemo preporuke do kraja. Možda se vratimo u Kolašin", rekao je Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније