Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

10. 08. 2020. 17:36   >>  17:38

NAKON SAMOIZOLACIJE

"Plave" nastavile pripreme za novu sezonu

Pripreme Budućnosti za novu sezonu nastavljene su treningom u dvorani "Verde".

Nakon isteka obaveznog roka za samoizolaciju koji je propisan od strane Instituta za javno zdravlje, trening su odradile igračice koje su dobile negativan test na corona virus, kao i one kojima je istekao 14-dnevni period od trenutka dobijanja pozitivnog testa, a koje u posljednja tri dana nemaju simptoma.

Prvi slučaj korona virusa u ŽRK Budućnost potvrđen je 25. jula, nakon čega su prekinute pripreme u Kolašinu, a igračice i stručni štab otišli u samoizolaciju kako bi se ispoštovale mjere Instituta za javno zdravlje u cilju sprječavanja daljeg širenja korona virusa.

Nakon što su se stekli uslovi i ispoštovale mjere nadležnih institucija, odlučeno je da pripreme budu nastavljene 10. avgusta, a očekuje se da ekipa uskoro bude kompletna, nakon što obavezni rokovi za samoizolaciju, budu istekli i ostalim igračicama koje su bile pozitivne na novi korona virus.

"Radujemo se da smo ponovo na okupu. Ispoštovali smo naravno mjere koje su propisane za ovakve situacije u našoj državi. Djevojke koje su dobile dozvole su danas na treningu i polako se vraćamo normalnom radu. Ostale će se pridružiti treninzima kada im to budu dozvolili doktori. Nadamo se da ćemo u periodu pred nama uspjeti da imamo kontinuitet rukometnih treninga, te da ćemo se dobro sačuvati i time doći u priliku da igramo Ligu šampiona i da kroz to takmičenje gradimo formu i uigranost tima. Sve djevojke su sada u Crnoj Gori i nadam se da ćemo uskoro biti kompletni, kako bi dostigli nivo koji je potreban", kazao je Adžić.

"Nakon 14 dana samoizolacije napokon počinjemo sa rukometnim treninzima. Izuzetno se radujemo i nadamo da će u narednom periodu sve biti onako kako želimo, jer već zaostajemo za drugim ekipama. Međutim, nadam se da će ishod u narednim danima kada je u pitanju zdravlje, biti krajnje pozitivan. Od početka priprema nijesmo odradile trening u kompletnom sastavu, sigurno da je period koji smo proveli kod kuće ostavio traga na fizičku spremnost, tako da se opet vraćamo par koraka unazad", kazala je Andrea Lekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније