Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

23. 10. 2013. 19:32 >> 11:27
6

KVALIFIKACIJE ZA EP

Crna Gora savladala Poljsku

Crna Gora je pobjedom otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - u "Morači" je pala neugodna Poljska 25:21. Nakon nešto lošijeg prvog dijela, stvari su u nastavku došle na svoje mjesto, "Lavice" su povele 21:13 i rutinski privele meč kraju.

Crna Gora je loše počela meč, Poljakinje su brzo povele 3:1. Naš tim se potom konsolidovao i preko Katarine Bulatović iz sedmerca i Ane Đokić sa crte poravnao  - 3:3.

Katarina Bulatović je dovela “lavice“ u vođstvo od 5:4, da bi naša selekcija propustila kontru za dva razlika, što su gošće kaznile i izjednačile na 5:5. Ipak, ubrzo je bilo 7:5 (još dva gola Kaće Bulatović). Ali, uporne i čvrste Poljakinje su opet povele – 8:7.

Uslijedilo je isključenje Andree Klikovac, a Jočimek i Bizdra su svom timu donijele tri razlike - 10:7.

“Crnu“ seriju Crne Gore u napadu, prekinula je fantastična Kaća Bulatović šutem sa devet metara.

Kaća je potom asistirala Sari Vukčević za minus 1, da bi Knežević izjednačila na 10:10. Do kraja poluvremena viđen je po jedan gol na obje strane. Igračica Budućnosti Bizdra je drugim golom vratila prednost gošćama, a Katarina Bulatović je golom sa sedmerca (sedmim ukupno) postavila konačnih 11:11 na poluvremenu. Prethodno je Stasijak zbog faula nad Knežević isključena.

U prvih devet minuta nastavka Crna Gora je zatvorila sve prilaze svom golu, a u napadu su Kaća Bulatović i Knežević predvodile seriju 5:0 za ubjedljivih 16:11.

Poljakinje su smanjila na 16:12, ali je onda uslijedila opet serija naših djevojaka od 3:0. Pogađale su redom Radičević, Mehmedović i Knežević nakon kontre za velikih 21:13. 

Gržib i Migala su smanjile na 21:16. Do kraja je ostalo osam minuta, što je bilo upozorenje za izabranice Dragana Adžića, da ipak, nije još vrijeme za opuštanje.

Vukčević je dovela Crnu Goru u vođstvo od 22:16, ali Poljakinje nijesu odustale, pa su došle na 22:19 efektnim golom Olčkove. Do kraja je ostalo četiri minuta.

U narednom napadu, Đokić je pogodila stativu, ali je odbijenu loptu sjajno uhvatila Knežević i izborila sedmerac koji je realizovala Bulatović i riješila sve dileme oko pobjednika.

Do kraja je dva gola postigla Knežević, a Poljakinje iz sedmerca postavile konačnih 25:21.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније