Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 11. 2020. 20:20 >> 20:21

ADŽIĆ

"Očekivano teška utakmica, važni bodovi"

Duel protiv Ramniku Vlčee je bio očekivano težak, uprkos problemima sa kojima se suočava rumunski tim, ali je najvažnija pobjeda kojom je napravljen veliki korak ka plasmanu u narednu fazu, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumfa (29:28) u osmom kolu DELO EHF Lige šampiona za rukometašice. Adžić je kazao da prve procjene govore da je francuska reprezentativka Alison Pino slomila nos, ali da vjeruje da će biti spremna za Evropsko prvenstvo koje se u decembru igra u Danskoj i Norveškoj.

"Očekivao sam ovakav meč i pored problema koje ima Vlčea. Jako cijenim igračice i stručni štab rumunskog tima, te način na koji igraju, tako da nijesam iznenađen. Zadovoljan sam što smo uspjeli da ostvarimo pobjedu uprkos brojnim problemima koje imamo, a na koje se nadovezala povreda Pino. Ni mi nijesmo u nekom posebnom ritmu zbog neigranja utakmica u posljednje tri sedmice, ali izdržali smo i upisali važne bodove u borbi za prolaz u narednu fazu. Vjerujem da će Vlčea biti kompletnija narednog vikenda i da će još bolje odigrati na gostovanju Borusiji u Dortmundu. Zaslužuju plasman u narednu fazu, jer imaju veoma dobar tim i dobru energiju", kazao je Adžić, objavljeno je na klupskoj internet stranici.

Francuska reprezentativka Alison Pino zbog neugodnog udarca koji je dobila u nos, morala je da napusti igru u 42. minutu, a Adžić je na konferenciji za novinare nakon meča kazao da je u bolnici i da se rade pregledi, kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede.

"Pretpostavka je da je slomila nos, sada je neizvjesno koliko će trajati oporavak. Nama je pod znakom pitanja utakmica protiv Đera zbog situacije sa korona virusom u redovima mađarskog tima, a vjerujem da će biti spremna da odigra Evropsko prvenstvo ako mi već ne igramo narednog vikenda. Majda Mehmedović je dobila udarac u zub, ali vjerujem da će to biti kako treba", zaključio je Adžić.

Armel Atingre je imala šest odbrana, a upisala se i u strijelce, jer je u prvom poluvremenu zatresla prazan gol rumunskog tima.

"Bilo je veoma teško i srećna sam što smo slavile pobjedu. To je najvažnije jer sada imamo vremena da se spremimo za naredni meč. Za oba tima ovo je veoma nezgodan period, jer imaju problema sa koronavirusom u svojim redovima. Izgubile smo ritam jer nijesmo igrale posljednje tri sedmice, dok Vlčea nije bila u kompletnom sastavu zbog pozitivnih slučajeva na novi virus", kazala je Atingre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније