Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

03. 12. 2020. 14:25   >>  14:31

FRANCUSKA FAVORIT

Jauković: Odbrana naš najveći adut

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igra najbolju odbranu u Evropi i ukoliko želi da ostvari povoljan rezultat protiv Francuske mora to i da potvrdi, kazala je bek Đurđina Jauković.

Crnogorske rukometašice na startu šampionata Evrope u Danskoj igraće sjutra sa Francuskom, zvaničnim šampionom Evrope.

Jauković smatra da Francuska posjeduje ogroman kvalitet, ali da, kao i svaka ekipa, ima svojih mana.

„Francuska ima izuzetan kvalitet, njihova prednost je što su dugo zajedno i u istom sistemu duži niz godina. Imaju izuzetno kvalitetne igračice, ali i dosta mana. Najjače oružje im je tranzicija i to moramo zaustaviti našom pozicionom odbranom“, rekla je Jauković.

Podsjećajući na posljednji međusobni duel u Zlatnoj ligi i ubjedljiv poraz (29:13), ona je kazala da je Crna Gora u tom duelu puno golova primila iz tranzicije.

„Poziciona odbrana je bila dobra, ali smo se loše vraćale. One su to kroistile i postigle dosta golova iz tranzicije. Moramo igrati strpljivo u napadu, da budemo odgovorne i ispoštujemo dogovor. Ukoliko to ne uradimo i krenemo sa greškama, one su ekipa koja to ne prašta“, rekla je Jauković.

Komentarišući odsustvo nekih od ključnih igračica Francuske, Jauković je istakla da je to selekcija koja na svakoj poziciji ima dvije ili tri vrhunske igračice.

„To je isti sistem i biće lako da se priključe ekipi“, kazala je Jauković.

Ona vjeruje da crnogorske rukometašice sigurno neće ponoviti loše izdanje sa turnira Zlatne lige.

„U Zlatnoj ligi su nas lako pobijedile, možda će misliti da to mogu ponovo. Znam da tako neće biti sigurno, jer smo sada spremne. Igramo jednu od najboljih odbrana u Evropi i to treba sjutra da potvrdimo.

Lijevo krilo Dijana Mugoša kazala je da će crnogorske rukometašice dati sve od sebe i pokušati da izvuku ono najbolje iz sebe.

„Francuska je izuzetno kvalitetna ekipa. Igramo oslabljeni, ali daćemo sve od sebe da nadoknadimo njihov izostanak i izvučemo ono najbolje iz nas. Naš adut je odbrana, sigurna sam da požrtvovanom igrom, uz maksimalno zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat u Danskoj“, kazala je Mugoša.

Duel Crne Gore i Francuske počeće u 18 sati i 15 minuta.

U drugom meču A grupe, u 20 sati i 30 minuta, sastaće se Danska i Slovenija.

Najbolje tri selekcije iz grupe, nakon tri odigrana kola, izboriće plasman u narednu fazu takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније