Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

17. 12. 2020. 10:18   >>  10:51 8

RADIČEVIĆ I DESPOTOVIĆ

CG ne treba da brine za budućnost rukometa

Crna Gora ne treba da brine ne treba da brine za budućnost rukometa, smatraju rukometašice Jovanka Radičević i Jelena Despotović. Kao sljedeći glavni cilj navode Olimpijske igre.


Rukometašice su se sinoć vratile sa Evropskog prvenstva iz Danske na kojem su osvojile osmo mjesto. One su gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazale da svi od njih očekuju medalje sa takmičenja ali, kako su kazale, moramo biti realni.

"Kada vidimo da smo izgubile od velesile Francuske od Rusije sa jednim bodom razlike, to govori da Crna Gora ne treba da brine za budućnost rukometa jer smatram da ova generacija može još mnogo toga da pokaže u budućnosti", kazala je Jovanka Radičević.

Ona je dodala da ovaj tim ima karakter i srce i to je, kako je kazala, ono što krasi lavice bez obzira na kojem prvenstvu se nađu.

"Mislim da to i oslikava ova posljednja utakmica protiv Španije gdje smo gubili sa 8 razlike na poluvremenu i tu se vidi taj karakter i volja", kazala je Radičević.

Ono što je obilježilo ovo prvenstvo je, kako je kazala, Jelena Despotović to što su na kraju umorne ali zadovoljne. Ona je istakla da se martu nadaju kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Bitno je da nijesmo imali puno promjena u timu. Bio je bitan cilj da se prođe grupa i da se najbolje pripremimo za kvalifikacije", kazala je Despotović.

Ovo prvenstvo, smatraju posebnim zbog spoja mladih i par iskusnijih igračica.

"I ta energija, nakon toga što smo vrijeme provodili sa istim osobama, funkcionišemo kao familija, žao nam je sto nijesmo imali sreće protiv Francuske i Rusije. Moramo biti ponosne jer smo dale sve od sebe na ovom prvenstvu vjerujem da će nam se ovo vratiti sve u martu jer nam je želja da odemo na OI", kazale su rukometašice.

Kada pogledamo ovo prevenstvo, smatraju da se u matru možemo nadati najboljem a to su kažu kvaifikacije za OI.

"Lijep je osjećaj kada znate da ljudi prate i prepoznaju tu našu borbu. Najbitnije je da ostanemo zdrave do marta. Sljedeći glavni cilj su OI", zaključile su rukometašice.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније