Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

29. 12. 2020. 10:46   >>  10:46

NAGRADE ZA 2020. GODINU

RSCG izabrao: Najbolji Bulajić i Radičević

Rukometni savez Crne Gore izabrao najbolje pojedince u 2020. godini u tradicionalnom izboru.

Igrač Lovćena Slobodan Bulajić i kapitenka reprezentacije i desno krilo Budućnosti Jovanka Radičević najbolji su rukometaš i rukometašica Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza Crne Gore.

Bulajić je član Lovćena koji je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi završio sa maksimalnim učinkom i 10 pobjeda, a nedavno je osvojio trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Radičević je u dresu Budućnosti u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije virusa COVID-19 bila najbolji strijelac Lige šampiona, a izabrana je u idealni tim nedavno završenog Evropskog prvenstva u Danskoj, na kome je Crna Gora osvojila osmo mjesto.

Najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu je desni bek njemačkog Veclara Stefan Čavor, dok je Jeleni Despotović iz mađarskog Debrecina pripala nagrada za najbolju igračicu u inostranstvu.

U godini na izmaku, „lavice“ su osvojile osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj, dok je muška selekcija na januarskom prvenstvu Starog kontinenta u Austriji upisala prvu pobjedu na kontinentalnim smotrama.

Igrač Lovćena Mirko Latković je najbolji mladi rukometaš (2004. godište i mlađi) u našoj državi, a u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo je Andrei Škerović iz ORK Rudar.

Nagrade najboljim pojedincima u 2020. godini biće uručene u poluvremenu utakmice Crna Gora - Švedska koja se igra 6. januara u Podgorici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније