Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

25. 01. 2021. 19:24 >> 19:26

SVJETSKO PRVENSTVO

Slovenci otrovani u Egiptu?

Rukometni savez Slovenije saopštio je da je čak 12 rukometaša zatražilo pomoć zbog navodnog trovanja hranom uoči najvažnijeg duela protiv domaćina na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Rukometna reprezentacija Slovenije nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva jer je u odlučujućoj utakmici protiv domaćina Egipta odigrala neriješeno 25:25.

Selekciji selektora Ljubomira Vranješa odgovarala je samo pobjeda, međutim, uoči najvažnijeg duela Slovenci su imali velikih problema sa igračima. Kako je saopšteno, čak 12 rukometaša zatražilo je pomoć zbog navodnog trovanja hranom.

Saopštenje tamošnjeg saveza prenosimo u cjelosti:

"Nikada u rukometnoj reprezentaciji nijesmo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta – zaista objektivno i preko noći – prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nijesmo bili.

Mogli bismo da zapišemo šta nam se sve dogodilo – ne svojom krivicom – tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, noć i na dan odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organiziranog Svetskog prvenstva.

Sve u svemu, samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema posljednje noći i na dan utakmice. Ako se sjećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo da budemo zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu. Poslije utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi.

Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio 'virus'. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

Pokazaćemo na kakvom smo testu u sljedećim takmičenjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine.

Naši problemi odgovornima nijesu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih i bolesnih igrača napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u zvaničnoj medicinskoj službi prvenstva", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније