Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

10. 03. 2021. 12:02 >> 12:02
1

OPTIMISTA PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Roganović: Dobra igra u Lundu daje nadu

Rukometaši Crne Gore odigrali su sjajan meč protiv Švedske ali odlično izdanje nije bilo dovoljno za senzaciju u duelu protiv vicešampiona svijeta.

Švedska je sinoć u Lundu slavila sa 27:24 (15:13) u odgođenom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Do samog finiša su izabranici selektora Zorana Roganovića bili u igri da dođu do boda koji bi gotovo izvjesno, značio put na smotru najboljih selekcija Evrope, ali je lider kvalifikacione grupe sačuvao prednost i došao do treće pobjede u isto toliko mečeva.

Roganović ističe da će dobra igra u Lundu dati više samopouzdanja "lavovima".

"Ovo nam daje nadu pred meč kući sa ovom reprezentacijom koja će i tada igrati olimpijski turnir i imaće te nedjelje tri utakmice. Mislim da ćemo mi do tada i završiti posao. Međutim nama je uvijek najvažnija prva utakmica", kazao je selektor.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti 28. aprila gostovanjem Kosovu, dok će dva dana kasnije ugostiti Švedsku, a drugoh maja dočekuje Rumuniju. Dvije pobjede i remi vode naš tim na prvenstvo Starog kontinenta.

"Drugi put sa ovom ekipom ulazimo u sistem takmičenja koji je bio na prošlogodišnjem EP, gdje treba u pet dana da odigramo tri utakmice koje su jednako važne. Tako da ćemo jako puno raditi na toime da se spremimo za sva tri protivnika, a ponovo neće biti puno vremena za pripremu", rekao je Roganović.

Naša selekcija je Lundu nastupila bez nekoliko važnih igrača - Vladana Lipovine, Stefana Čavora, Stevana Vujovića, Branka Kankaraša i Boža Anđelića, a dolazak u Švedsku nije prošao bez probelma zbog mjera usljed pandemije koronavirusa.

"Ako smo i ovo prebrodili - ujutru se okupili u komletnom sastavu a u toku dana odigrali utakmicu, siguran sam da ćemo te tri utakmice odigrati na pravi način", zaključio je Roganović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније