Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

08. 04. 2021. 16:06   >>  16:14

RADIČEVIĆ

Plasmanom u četvrtfinale nadmašili očekivanja

Budućnost je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona nadmašila očekivanja u sezoni koju su obilježili brojni problemi, kazala je krilo podgoričkog tima Jovanka Radičević.

Ona je naglasila da su ti problemi uticali da rukometašice žive kao porodica i na kraju ostvare ciljeve.

Komentarišući subotnji revanš meč sa Đerom, Radičević je naglasila da žele da poprave utisak.

"Suvišno je pričati o Đeru, ali želimo da popravimo utisak, jer nijesmo pokazale pravo lice u prvom meču. To nije bile naše pravo izdanje i znam da možemo mnogo bolje. Nećemo se predati, želimo da uživamo u duelu protiv šampiona Evrope i damo posljednji atom snage", kazala je Radičević.

Trostruki uzastopni šampion Evrope slavio je u Podgorici 30:19 i praktično obezbijedio plasman na finalni turnir koji će krajem maja biti odigran u Budimpešti.

Francuska reprezentativka Alison Pino, koja se na konferenciji za novinare na emotivan način oprostila od dresa Budućnosti, kazala je da podgoričke rukometašice žele da odgovore mađarskom velikanu nakon poraza u prvom meču u Podgorici.

"Želimo da damo pravi odgovor poslije prve utakmice u kojoj nijesmo odigrale na očekivanom nivou. Nijesmo se borile na pravi način do kraja meča i 11 golova minusa je rezultat zbog kojeg smo bile razočarane. Pravile smo greške, što nas je odvelo u ubjedljiv poraz, ali to je sada prošlost i želimo da se fokusiramo na drugi meč", rekla je Pino.

Prema njenim riječima, stvari koje nijesu bile dobre žele da podignu na viši nivo i prikažu se u boljem svjetlu.

"Đer jer sjajan tim, ali želim da sezonu završimo na najbolji način", kazala je Pino.

Opraštajući se od podgoričkog dresa kazala je da je u Podgoricu došla sa očekivanjima.

"Nije se sve odvijalo onako kako sam očekivala, ali to je život. Ponosna sam na ono što smo uradile od januara, nije bilo lako, zbog brojnih problema sa povredama i činjenice da imamo mlad tim. Ponosna sam na saigračice, nije bilo lako doći u Budućnost iz Francuske u vrijeme pandemije, želim da se zahvalim djevojkama i klubu na svemu",rekla je Pino.

Pino je 2009. godine u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) proglašena za najbolju rukometašicu na svijetu.

U dresu reprezentacije Francuske bila je šampion Evrope i svijeta, te osvajačica olimpijske medalje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније