Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

09. 04. 2021. 17:15 >> 17:15

NA NAJBOLJI NAČIN ZAVRŠITI SEZONU

Popović: Revanš odigrati hrabro i jako

Budućnost nije bila na potrebnom nivou u prvom meču protiv Đera i želi da revanš odigra hrabro i jako, kazala je trener podgoričkih rukometašica Bojana Popović. Budućnost i Đer odigraće sjutra revanš utakmicu četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Trostruki uzastopni šampion Evrope slavio je u Podgorici 30:19 i praktično obezbijedio plasman na finalni turnir, koji će krajem maja biti odigran u Budimpešti.

Popović je kazala da je zahvalna djevojkama na svemu što su pružile od januara i što su dale sve od sebe da budu kao porodica.

Ona smatra da je Budućnost imala još dvije iskusne igračice možda bi uspjela da napravi i korak više bez obzira na to što je Đer protivnik u četvrtfinalu.

"Nijesmo bili na našem nivou u prvoj utakmici, Đer je odigrao vrhunski i pokazao da je sjajan tim, ali mogli smo drugačije da uradimo neke stvari i da više poštujemo loptu. Moramo da vodimo računa o svim sitnicama, da čuvamo svaku loptu", rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da je sigurna da će djevojke u posljednjem meču u Ligi šampiona ove sezone pružiti maksimum, kako bi na najbolji način završile ovu sezonu.

"To smo zaslužili, jer smo imali težak posao i u osmini finala, ali smo ga odradili na pravi način protiv Ferencvaroša. Došli smo u situaciju da igramo dva meča protiv Đera i to je velika stvar za mlade igračice koje imamo u sastavu. To je nešto neprocjenjivo za mlade igračice", kazala je Popović.

Ona je naglasila da je Majda Mehmedović, koja je zbog povrede tetive propustila prvi meč u Podgorici, odradila prvi trening sa ostatkom tima i da će biti u sastavu, kao i pivot Tatjana Brnović, koja iako je bila u protokolu, nije ulazila u igru prošle subote u Bemaks areni.

Crnogorski i mađarski tim ove sezone bili su rivali i u grupnoj fazi, a mađarski tim dobio je oba duela – u Đeru je bilo 34:29, a u Podgorici 21:26.

Predstojeći duel biće 25. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 17 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala – 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u Glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su tada izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na završnim turnirima u Budimpešti 2016. i 2017. godine.

Prije tri sezone Đer je bio uspješniji u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona i slavio u oba duela 26:20 u Podgorici i 30:28 pred svojim navijačima.

Dobio je i oba meča i prošle sezone 28:27 u Podgorici i 26:24 u Đeru.

U Đeru će rivali biti klubovi koji su osvojili sedam od posljednjih osam trofeja Lige šampiona.

Budućnost je na krovu Evrope bila 2012. i 2015, a mađarski tim 2013, 2014, 2017, 2018. i 2019. godine.

Subotnji duel u Đeru počeće u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније