Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 11. 2013. 18:41 >> 18:41

MEČ ZA PRESTIŽ

Abramović: Odgovornom igrom do pobjede

Nekada – u bivšoj Jugoslaviji je meč Lovćena i Borca iz Banja Luke bio veliki derbi – sada je to za naše prilike takođe duel velikana, ali su oba tima u takvoj situaciji da se bore za goli život u SEHA Gasprom Južni tok ligi.

Oba tima su na početku sezone imala dosta problema. Ipak kako je vrijeme odmicalo stvari su se kako u Banja Luci, tako i na Cetinju popravile, Borac je doveo četiri pojačanja među kojima je najzvučnije odlični pivot Ratko Nikolić, dok je Lovćen podigao formu – uzeo je bod Nekseu u Osijeku, od Zagreba je izgubio u poslednjem minutu, dok je u domaćem derbiju savladao Mojkovac u gostima.

„Iako sam imao malo vremena da na željeni način pripremim ekipu za duel sa Borcem mislim da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Jasno je da to nije onaj Borac sa početka sezone kada ga je Lovćen savladao u gostima. Doveli su dobrog trenera, zatim odličnog golmana Blaževića, Ratka Nikolića, tu su iskusni Obradović i Trivundža. To je ekipa za svaki respekt, povezala je dvije pobjede protiv Partizana i Vojvodine, dok je do samog kraja igrala u egalu sa Vardarom tako da će sigurno biti teško, ali jednom maksimalno odgovornom igrom vjerujem da možemo doći do željenog rezultata“,kazao je strateg Lovćena Zoran Abramović, uoči sjutrašnjeg meča na Cetinju.

Krila „crvenih“ među kojima prednjači  Milan Popović su na proteklim utakmicama odradila odličan posao.

„Znamo da nas čeka težak meč, ali igramo pred svojim navijačima, vidjeli smo koliko nam to znači protiv Zagreba tako da ćemo uraditi sve kako bi došli do druge pobjede u SEHA ligi. Spremni smo, maksimalno motivisani, dobro je da i naša forma ide uzlaznom putanjom, tako da vjerujem da će ljubitelji rukometa imati šta da vide“, poručio je Popović koji odlično koristi svaku ukazanu šansu.

Kružni napadač  Stefan Čizmović takođe smatra da Lovćen treba tražiti bodove protiv Borca.

„Dosta mečeva je iza nas,a zabilježili smo samo jedan trijumf što je svakako malo, tako da protiv Borca moramo pružiti maksimum kako bi popravili situaciju na tabeli i kako bi dobili još više na samopouzdanju pred naredne duele“,poručio je Čizmović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније