Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

13. 04. 2021. 16:43 >> 16:43
1

"LAVICE" POČELE PRIPREME

Popović: Bjelorusija se ne smije potcijeniti

Ženska rukometna reprezentacija Bjelorusije daleko je od nivoa crnogorske, ali se ne smije potcijeniti, kazala je nova selektorka Bojana Popović.

Crnogorska reprezentacija počeće danas pripreme za mečeve sa Bjelorusijom, u baražu za Svjetsko prvenstvo - 16. i 20. aprila.

Popović se, nakon potpisivanja ugovora sa Rukometnim savezom i predsjednikom Petrom Kapisodom, zahvalila na ukazanom povjerenju, navodeći da osjeća veliku čast i zadovoljstvo.

"Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena, naročito poslije svih stvari koje su se dešavale - mislim na kvalifikacije, zatim Ligu šampiona, gdje je došlo do pražnjenja", rekla je Popović.

Ona je istakla da je za oba meča važan pristup, navodeći da vjeruje da će kroz te dvije utakmice reprezentacija graditi ono što joj je potrebno za naredan period i Olimpijeske igre.

"Kvalitet je tu, jači smo za Jelenu Despotović i Tanju Brnović, koja je još rovita, a vidjećemo tek koliko će moći. Nadamo se da će polako dizati formu, kao i Despotović, a svi znamo da, nakon preležane korone, nije lako igrati. Sigurna sam da će sve djevojke željeti da pruže najbolje što imaju i dobrom energijom dočekamo ljeto i pripreme za OI", rekla je Popović.

Ona je naglasila da je fokus na dvije predstojeće utakmice.

"Bjelorusija je daleko od našeg nivoa, ali danas svi igraju rukomet i nikoga ne smijemo potcijeniti. Fokus je samo na Bjelorusiju", rekla je Popović.

Njena prva saradnica u stručnom štabu, nekada saigračica u Budućnosti i reprezentaciji, Maja Savić kazala je da duguje veliku zahvalnost Bojani koja je predložila za mjesto prvog saradnika i Savezu koji je prihvatio.

"Ukazano mi je veliko povjerenje - trudiću se da ga opravdam", kazala je Savić.

Predsjednik Petar Kapisoda kazao je da če predstojeći dvomeč biti i prva akcija nove selektorke Bojane Popović, navodeći da je smatra ključnom karikom u nedavnom uspjehu.

"UO odlučio se za domaće trenere i na klupi muške i ženske reprezentacije imamo naše proslavljene reprezentativce i stručnjake. Nadam se dugogodišnja rješenja za naše selektorske pozicije. Kao i do sada Rukometni savez pružiće svu moguću podršku stručnom štabu u kojem će, na moje veliko zadovoljstvo, Bojanina prva saradnica biti Maja Savić", rekao je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније