Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

23. 04. 2021. 12:32 >> 12:33

ROGANOVIĆ OBJAVIO SPISAK

Povratak Lipovine i Čavora za nastavak kvalifikacija

„Lavice“ su nas u proteklih mjesec obradovale plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvenstvo u Španiji, sada je vrijeme za „lavove“ i izazov koji ih očekuje u mečevima odluke za plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Tri dana pred okupljanje, poznat je i spisak od 18 igrača na koje selektor Zoran Roganović računa za duele protiv Kosova, Švedske i Rumunije.

U odnosu na posljednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske u Lundu prošlog mjeseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor, dok će ovu akciju zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović, kao i bek Stevan Vujović, zbog mjera protiv korona virusa koje su na snazi u Kataru, gdje nastupa za Al Rajan.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, a već u utorak putuje za Prištinu, gdje dan kasnije igra protiv Kosova, vjerovatno i odlučujući meč za osvajanje drugog mjesta u kvalifikacionoj grupi 8, koje vodi na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Aktuelni vicešampion svijeta – Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u posljednjem meču kvalifikacija, 2. maja protivnik selekcija Rumunije.

Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i Kosovo osvojili su po tri (četiri meča), dok je naša reprezentacija na dva osvojena boda iz tri duela.

Na spisku selektora Roganovića su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović, te bekovi Vasko Ševaljević, Aleksandar Glendža, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније