Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

17. 11. 2013. 19:32 >> 22:22
2

LIGA ŠAMPIONA

Budućnost savladala FTC i prošla među osam

U meču koji je direktno odlučivao putnika u Glavnu fazu Lige šampiona, Budućnost je fenomenalnom odbranom u drugih 30 minuta, koju je predvodila Marta Žderić savladala Ferencvaroš 29:21. Izabranice Dragana Adžića su primile samo sedam golova u drugom dijelu, pa gošćama nije bilo spasa.

Mađarice su na početku tri puta vodile (1:0, 2:1, 3:2), a prvo vođstvo Budućnosti donijela je Mehmedović 4:3. Međuti, vrlo brzo Začik i Tomori su okrenule na 5:4.

Ferencvaroš je prvi put poveo dva razlike kod rezultata 9:7, ali to nije poremetilo izabranice Dragana Adžića koje su preko Dalbi i Knežević došle do 10:9 i imale igrača više. Međutim, to nijesu iskoristile, već je Tomori iz kontre poravnala na 10:10.

Uslijedila je igra gol za gol, do 13:13, kada su Dalbi i Mehmedović, nakon sjajnog pasa Knežević, donijela dva razlike - 15:13. Konačnih 15:14 na poluvremenu postavila je sjajna Tomori. Sredinom prvog dijela Žderić je zamijenila Voltering i sa nekoliko sjajnih odbrana unijela sigurnost u naš tim.

Petrović je golom otvorila drugi dio i Budućnost je održavala dva razlike, mada je imala priliku da poveća prednost, zbog isključenja Tomori.

Ipak, do tri razlike je domaći sastav stigao u 43. .inutu, poslije isključenja Kovačic. Cvijić je realizovala napad sa igračicom više za 20:17.

Mađarice su preko Sučanski prišle na gol zaostatka, ali je onda Knežević pokazala klasu i sa dva gola sa devet metara, držala rivala na odstojanju – 24:21. Do kraja je ostalo devet minuta. Tokom cijelog ovog perioda Žderić je branila fenomenalno, kako šuteve sa devet metara, tako i one sa krila.

Seriju od 4:1, zaokružile su opet Knežević i Georgijevska za 26:21, na pet minuta do kraja i već tada se naslućivao pobjednik. Kada je Bizdra pogodila za 27:21 i izborila još jedno isključenje Kovačic slavlje u "Morači" je moglo da počne. Tačku na "i" stavila je Petrović za konačnih 29:21.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније