Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 08. 2021. 13:50   >>  13:51

PRIKLJUČILE SE REPREZENTATIVKE

Budućnost u kompletnom sastavu nastavila pripreme za LŠ

Budućnost je kompletirala redove i nastavlja pripreme za početak nove sezone DELO EHF Lige šampiona. Poslije nekoliko dana odmora po povratku iz Tokija, gdje je naša reprezentacija osvojila šesto mjesto na Olimpijskim igrama, trener Bojana Popović i pet reprezentativki - Anastasija Babović, Itana Grbić, Tatjana Brnović, Nikolina Vukčević i Ivona Pavićević, priključile su se ostatku tima koji je od 27. jula radio u Podgorici pod vođstvom trenera Tatjane Jeraminok.

Do prvog meča u elitnom takmičenju, gostovanja ekipi Podravke u Koprivnici, je manje od mjesec, pa Bojana Popović želi na najbolji način da iskoristi svaki trening, kako bi ekipa dostigla željeni nivo forme za početak nove sezone u koju Budućnost ulazi sa izmijenjenim i značajno podmlađenim sastavom.

"Nema odmora u godini kada su Olimpijske igre, čeka nas veliki izazov i slijedi nam uigravanje za novu sezonu Lige šampiona. Želimo da gradimo našu igru i napredujemo kroz utakmice koje nas očekuju u grupi. Imamo potpuno novi tim i novu bekovsku liniju koja je ključna u igri jednog tima. Vjerujem da će se bekovi uigrati na pravi način i pronaći adekvatan ritam. Katarina Džaferović i Valerija Maslova su kao i prošle sezone na poziciji desnog, a Itana Grbić je naš adut na poziciji srednjeg beka. Na lijevom beku su Ivana Mitrović i Ilda Kepić, one su nove u našem timu i radimo na tome da što prije pronađemo pravi ritam. Imamo mlade igračice na krilnim pozicijama, biće posla, ali srećna sam što smo u prilici da nastavimo da gradimo ono što smo započeli prošle sezone, jer su tu djevojke koje će dati sve od sebe za grb Budućnosti. Nama su mečevi na startu Lige šampiona protiv Podravke i Borusije najvažniji, spremamo se za to, pa ćemo nastaviti korak po korak u nastavku sezone", kazala je Popović.

U novoj sezoni DELO EHF Lige šampiona, Budućnost će osim protiv Podravke, igrati sa francuskim Brestom, mađarskim FTC-om, rumunskim CSM Bukureštom, njemačkom Borusijom, ruskim Rostovom i danskim Esbjergom.

"Ni ja, kao ni ostale djevojke koje su bile u reprezentaciji, nijesu imale mnogo vremena za odmor po povratku iz Tokija, ali navikle smo na to. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za novu sezonu u kojoj će ekipa biti potpuno drugačija, imamo novu energiju i nove ambicije. Mogu da najavim borbu u svakom meču i obećati da to neće izostati ni u jednom meču, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno. Odgovara nam novi sistem takmičenja u Ligi šampiona i činjenica da ćemo do februara imati 14 jakih mečeva. Nema lakog protivnika, možda nam je prvo gostovanje ekipi Podravke i najvažnije. To je meč u kojem ćemo tražiti šansu za prolazak u narednu fazu. Biće teško, moramo poštovati dogovore i sve što od nas bude tražila trener Bojana Popović, jer nemamo kredita za improvizaciju i opuštanje", kazala je srednji bek Itana Grbić.

Prvi meč u elitnom takmičenju na programu je 11. septembra u Koprivnici protiv ekipe Podravke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније