Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

06. 12. 2013. 14:33 >> 14:33

SP U RUKOMETU

Savić: Crna Gora ima kvalitet za medalju

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ima kvalitet za medalju i sa Norveškom jedan je od favorita na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, kazala je kapiten crnogorske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu Maja Savić.

Legendarno lijevo krilo Budućnosti i crnogorske reprezentacije smatra da su njene nekadašnje saigračice igrama pokazale da moraju biti svrstane među favorite.

Savić je kazala da su olimpisko srebro i titula prvaka Evrope „vjetar u leđa“ crnogorskoj reprezentaciji da i na trećem velikom takmičenju osvoji odličje.

„Reprezentacija ima kvalitet, zaslužujemo i možemo osvojiti jednu od medalja. Ipak, treba ići korak po korak, prvo Južna Koreja pa ćemo poslije razlišljati o sljedećem protivniku. Koreja je nepoznanica za nas, dosta su nezgodne, igraju neku igru koja nama ne odgovara. Nadam se da će od starta krenuti kako treba“, rekla je Savić agenciji MINA.

Ona je istakla da su Južna Koreja, Francuska i Holandija ozbiljni rivali u grupi, navodeći da ukoliko se želi medalja moraju se pobijediti svi rivali.

„Treba igrati i razmišljati od meča do meča i podizati formu, ali bilo bi dobro da osvojimo prvo mjesto u grupi. Na početku su bitne samo pobjede, a kasnije je najbitnije da budemo spremni na egal završnicu jer u nokaut fazi prolaze samo najspremniji psihički i fizički. Imamo dosta motiva, želje i znanja da dođemo do još jedne medalje“, kazala je Savić.

Ona smatra su Crna Gora i Norveška najveći favoriti, ali da za visok plasman računaju i Danska, Francuska, Brazil i domaćin Srbija.

Crna Gora na startu Svjetskog prvenstva u Srbiji, sjutra u 14 sati i 45 minuta, igraće sa Južnom Korejom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније