Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

02. 12. 2021. 19:03   >>  19:03 1

POPOVIĆ PRED SLOVENIJU

Pobjeda otvara vrata druge runde, ali treba da budemo rasterećeni

Bojana Popović, selektorka rukometašica Crne Gore, smatra da prvi več na velikom takmičenju uvijek donosi najveći pritisak. "Lavice" su danas doputovale u Španiju, a premijerni meč na šampionatu igraju sjutra protiv Slovenije (20.30h)

"Plan je bio da se na pripremema u Švedskoj i kroz dva kontrolna meča protiv domaćina spremamo za ono što nas očekuje u Španiji. Konačno smo stigli poslije teškog putovanja, ali tu smo i spremamo se za ono što nas očekuje. Djevojke su srećne jer je ovdje mnogo ljepše vrijeme nego u Švedskoj gdje pada snijeg. Uvijek je prvi meč na velikom takmičenju veoma važan i pritisak je najveći. Dva boda na startu ti otvaraju vrata, ali treba da budemo rasterećeni i da radimo ono što smo dogovarali. Ne smije da bude opterećenja, jer nas nakon Slovenije, očekuju dueli protiv Angole i Francuske. Treba da gradimo našu igru i rastemo kao tim, zato smo i došli, samo treba da se prebrodi taj početni pritisak i da prvenstvo krene u dobrom ritmu", kazala je naša selektorka.

"Lavice" će na Evropskom prvenstvu nastupiti u podmlađenom sastavu, pa Popović mora dodatno da uigrava ekipu.

"Dvomeč protiv Švedske nam je dao neke smjernice, ali duel protiv Slovenije će biti nešto posebno. Posljednja dva dana smo posvetili završnim pripremama za Sloveniju i finalnim dogovorima koji su od značaja za premijerni meč. Nije jednostavno uklopiti ovaj potpuno novi sastav. Neke djevojke su bile i ranije tu, pa to ide mnogo lakše i brže. Za neke će biti potrbeno malo više vremena i strpljenja, tu smo gdje smo, imamo sastav koji je tu i koristićemo igračice koje su trenutno na raspolaganju. Svi su na raspolaganju, ali moramo da budemo realni i da znamo što je u datom momentu najbolje za reprezentaciju Crne Gore. Na osnovu toga ćemo se pripremati i igrati sve utakmice u Španiji", kazala je Popović.

Na klupi Slovenije je Dragan Adžić, tako da između dvije selekcije praktično nema tajni.

"Slovenija je iskusna ekipa, ima četiri-pet kvalitetnih internacionalki koje u svojim klubovima igraju vodeće uloge u Ligi šampiona. Napadački su veoma kvalitetna ekipa i neće biti lako braniti šuteve Stanko i Gros, uz dva odlična srednja beka Omoregi i Zulić. Fokus je na tome da se taj kvarter zatvori, pa onda sve ostale. U odbrani imaju i oni slabih tačaka koje smo analizirali i probaćemo da ih iskoristimo da postižemo golove. Napad mora da bude disciplinovan, a u odbrani da zaustavimo šuterski potencijal koji protivnik posjeduje. Između mene i Dragana Adžića ne može da bude iznenađenja, dugo godina smo proveli zajedno i znamo se odlično", zaključila je selektorka.

Itana Grbić je svjesna da našu selekciju čekaju velika iskušenja. Ipak, vjeruje da ekipa može do glavne faze.

"Nikad teži zadatak za Crnu Goru. Ogroman izazov je pred nama, ali mislim da smo spremne. Sve se nekako brzo izdešavalo, ostale smo bez nekoliko bitnih igračica, ali mislim da je svaka djevojka spremna. Jako sam uzbuđena, jedva čekam da sve to počne i vjerujem u svaku djevojku, znam da će dati sve i nadam se da ćemo slaviti na startu, iako će biti možda i najteže dosad. Slovenija ima izuzetne bekove - Omoregi, Stanko i Gros. Radi se o sjajnim šuterima. Međutim, vjerujem u našu odbranu, ona je uvijek bila naš najjači adut. U napadu moramo da budemo strpljivi", zaključila je Itana Grbić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније