Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 12. 2021. 22:45 >> 23:18
3

IZVUĆI POUKE

Radičević: Slovenija nas kaznila za promašaje

Kapitenka rukometašica Crne Gore Jovanka Radičević istakla je da se nakon velikog broja promašenih zicera uvukla nesigurnost u ekipu, te da je to Slovenija znala da kazni.

"Lavice" su na premijeri Svjetskog prvensta bile nemoćne protiv selekcije Dragana Adžića 28:18.

"Teško je pobijediti bilo koga kada se promaši 15 ili 18 promašenih čistih šansi. To je bio jedini problem. Bilo je i nekih dobrih stvari u odbrani. Slovenija je pogodila sve što je pokušala. Uvukla se nesigurnost, svaka od nas je promašivala, počev od mene... One su stvorile veliku prednost, teško je bilo nadoknaditi to protiv iskusne ekipe sa igračicama koje igraju na velikoj sceni i imaju velika takmičenja iza sebe", kazala je Radičević.

Ona vjeruje da ekipa može do druge faze.

"Ima još da se igra, vjerujem da ćemo izvući pouke i da ćemo da uživamo na terenu. Na ovom meču kao da se strah uvukao, možda prevelika želja, to mora da se promijeni", kazala je Radičević.

Selektorka Bojana Popović kazala je da na velikom takmičenju ne smije da se promaši toliko zicera.

"U prvom dijelu su djevojke lijepo razigravale jedna drugu, ali šanse koje se stvore na ovako velikom takmičenju moraju da se iskoriste da bi mogao da se parira.Svaka čast Pandžić, ali ona možda nije branila tako dobro, koliko smo mi mogle bolje da šutiramo i neke šanse da riješimo drugačije", kazala je Popović.

U nastavku je bilo teško stizati osam golova minusa.

"Pokušali smo da prevaziđemo to u drugom poluvremenu, da igrao novu utakmicu. Dobre ekipe to kažnjavaju. U pojedinim trenucima nismo imale ni sreće. Djevojke su se borile, pokušavale smo, tražile postavu za oba pravca, ali danas je to bilo baš teško", kazala je Popović.

Ona je rekla da će ekipa protiv Angole pokazati drugo lice.

"Znale smo sve šta će da rade, na početku je bilo kako treba. Imamo neiskusan tim, kada se ne rješavaju situacije uvuče se nesigurnost, to se i osjetilo i u drugom poluvremenu. Moramo da vidimo gdje smo pogriješile, da vratimo ritam i da nastavimo dalje. Borba neće prestati, ali moraćemo da pokažemo drugo lice, a ja se nadam da će tako i biti", zaključila je Popović.

Crna Gora u nedjelju igra sa Angolom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније