Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z.

09. 12. 2021. 11:16   >>  11:19 12

KAPISODA ZA PORTAL

"Lavice" opasne u kakvom god sastavu da igraju

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore došla je na Svjetsko prvenstvo u Španiji značajno oslabljena, sa pet debitantkinja, ali je i u podmlađenom sastavu pokazala da može da se nosi sa najboljim reprezentacijama. "Lavice" duelom protiv Srbije danas počinju drugu fazu takmičenja, a želja je da ponove izdanje protiv Francuske.

"Prije početka SP nijesmo imali neka očekivanja u smislu rezultata, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i skraćen roster zbog teških povreda nekih od naših najvažnijih igračica. Nalazimo se u teškoj situaciji, hendikepirani smo u odnosu na reprezentacije protiv kojih igramo, pošto nemamo klasičnog lijevog beka, klasičnu trojku u odbrani. Prinuđeni smo da 80 odsto napada igramo sa dva srednja beka i dva pivota", kazao je, za Portal RTCG, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda.

On kaže da možemo biti zadovoljni pristupom i energijom koju su djevojke imale u zadnje dvije utakmice - ubjedljivo pobijedili Angolu i do kraja bili u igri sa Francuskom koja je aktuelni olimpijski šampion.

"Mislim da je Crna Gora opasan rival u kom god sastavu nastupa i to smo pokazali u te dvije utakmice. U glavnoj fazi takmičenja nas čekaju nova tri protivnika, Srbija, Poljska i Rusija. Mislim da je Rusija tu apsolutno najbolja. Vidjećemo koliko su djevojke iscrpljene, naročito par njih koje su odigrale svih 180 minuta", napominje Kapisoda.

Važno je i da mlađe igračice steknu iskustvo igranja na velikim takmičenjima.

"Vjerovatno su ove tri utakmica prilika za selektorku Bojanu Popović da pokuša da pruži još više šansi mlađim igračicama kako bi uvidjeli što koja može i koliko se na njih može računati u narednom periodu", dodao je Kapisoda.

Srednji bek Itana Grbić kaže da će spremno dočekati meč sa Srbijom.

"Znam neke igračice Srbije, neke ne poznajem, ali sigurno je da se radi o mladoj ekipi koja je željna dokazivanja i očekujemo zanimljivu utakmicu. Mislim da ponovo sve zavisi od nas, najveći adut je naša odbrana, što je pokazala i utakmica protiv Francuske. Tu treba da smo prave i sa pravom energijom, a strpljive u napadu, što će vjerujem donijeti željeni rezultat", kaže Grbić.

Pivot Nikolina Vukčević ističe da uče i rastu kroz utakmice.

"Imale smo peh u prvom meču koji je uvijek najteži na velikim takmičenjima, ali smo nastavile da gradimo igru u duelu protiv Angole i najbolje izdanje pružile protiv Francuske koja je u posljednjih deset godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Izdanje protiv Francuske je recept kako treba da igramo u drugoj fazi. Ako i protiv Srbije i u narednim mečevima u drugoj fazi budemo na nivou iz duela protiv Srbije, onda možemo da ostvarimo velike ciljeve. Idemo korak po korak, nadamo se najboljem", kaže Vukčević.

Večerašnji meč sa Srbijom počinje u 18 sati, uz prenos na RTCG.

"Lavice" u subotu očekuje okršaj protiv Rusije, dok će u ponedjeljak rival biti Poljska.

Francuska i Rusija drugu fazu počinju sa 4, Slovenija i Srbija sa 2, dok je Poljska bez bodova kao i naša selekcija.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније