Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R.

17. 01. 2022. 21:45 >> 21:54
1

KAPITEN SAIGRAČIMA

"Dosta priča o koroni, vrijeme je za rukomet"

Ovo je neopisiv osjećaj, kada se slegne sve što se dešavalo u ovih 15 dana nevjerovatno je da smo prošli u drugu fazu, rekao je kapiten crnogorskih rukometaša Vasko Ševaljević.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore priredila je senzaciju i plasirala se među 12 najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Crnogorski rukometaši savladali su danas u Debrecinu, u trećem kolu, Sloveniju 33:32 (16:19) i kao drugopalsirani u A grupi izborili drugu fazu takmičenja.

Ševaljević (33) je kazao da je ponosan na ekipu i saigrače.

"Prije dan-dva sam rekao momcima: 'Dosta više od koronavirusu, dosta je, vrijeme je da samo pričamo i razmišljamo o rukometu'. Čekaćemo momke kojih nema, nadam se da će doći, i da imamo što da pokažemo u drugoj fazi", istakao je Ševaljević

Još jedan iskusniji član crnogorske reprezentacije, 31-godišnji pivot Nemanja Grbović, koji je upisao osam pogodaka, ističe da je ponosan na ekipu. 

"Napokon smo stigli do drugog kruga, poslije toliko godina borbe, znoja i krvi. Presrećni smo. Iskreno, potajno smo se nadali ovome, iako većina u to nije vjerovala. Zasluženo smo ovdje, imali smo mnogo problema. Nećemo da se žalimo na to, imamo dva dana odmora i nadam se da nećemo stati na ovome, da ćemo upisati bar još jednu pobjedu", kazao je Grbović.

Najmlađi "lav" Radojica Čepić (19), koji je večeras protiv Slovenije igrao kao veteran i postigao četiri gola od kojih su pojedini bili i presudni za finalni rezultat, kazao je da su ispisali istoriju našeg sporta.

"Ne mogu da opišem kakav je osjećaj. Dali smo sve od sebe da ovo uradimo, toliko smo se borili. Ostavili smo srce na terenu, rezultat je došao. Bez te borbe ga ne bi bilo. I prije utakmice sam rekao da ćemo pobijediti. Motiv više nam je bio što nismo nikad prošli u glavnu fazu, ovo je nevjerovatno. I dalje idemo na pobjede, ko god nam bude protivnik. Želimo da prođemo u naredni krug, jedva čekamo sljedeće mečeve", zaključio je Čepić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније