Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ R.B.,S.V. ]

19. 01. 2022. 16:33   >>  16:35 2

"LAVOVI" SJUTRA PROTIV HRVATSKE

Roganović: I dalje smo na zemlji, vjerujem u dobar rezultat

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Budimpešti sa Hrvatskom na startu glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Selektor "lavova" Zoran Roganović kazao je da u našem taboru nema euforije nakon plasmana među 12 najboljih ekipa, te da vjeruje da će naša selekcija biti ravnopravan rival svima u glavnom gradu Mađarske.

"Posle toliko godina, stigla je nagrada. Momci su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore i ovog puta im čestitam na tome. Pokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima", poruka je selektora Zorana Roganovića.

U tim se vraćaju Stevan Vujović, Stefan Čavor i Miloš Božović.

"Mi smo i dalje na zemlji, ne damo jedni drugima da odletimo ili da se zadovoljimo sa ovim što smo uradili. Sad unosimo svježinu sa tri igrača koja su bila u izolaciji, bez nekih većim simptoma. Sačekaćemo medicinske preglede, da to bude u redu. To nam daje novu energiju i svježinu, koja će nam značiti u nastavku takmičenja", rekao je selektor.

I Hrvatska ima velikih problema sa koronavirusom.

"Hrvatska se suočava sa onim što smo mi donekle prošli. Vidimo po njima da rzmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Sjutra će biti patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici", poručio je Roganović.

Roganović vjeruje u dobar rezultat protiv Hrvatske.

"Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat", poruka je selektora, Zorana Roganovića.

Crna Gora je na startu prvenstva poražena je od Danske, zvaničnog prvaka svijeta, 30:21, a slavila je u naredna dva kola protiv Sjeverne Makedonije 28:24 i Slovenije 33:32.

Isti učinak i slične probleme, imala je i Hrvatska - poraz od Francuske 27:22 i pobjede protiv Srbije 23:20 i Ukrajine 38:25.

Hrvatska je, na šampionatima Evrope, tri puta pobijedila Crnu Goru.

U Norveškoj 2008. godine bilo 34:26, šest godina kasnije u Danskoj 27:22, a 2020. u Austriji 27:21.

Duel u MVM domu počeće u 15 sati i 30 minuta.

Za 18 sati zakazan je meč između Francuske i Holandije, dok će dva i po sata kasnije rivali biti Danska i Island.

Francuska, Danska i Island u drugu fazu prenijeli su po dva, dok Crna Gora, Hrvatska i Holandija nastup u grupi 1 počinju bez bodova.

Po dvije najbolje selekcije, nakon dodatna četiri meča, izboriće polufinale, dok će se trećeplasirane boriti za peto mjesto.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније