Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R. [ Mina ]

21. 01. 2022. 13:52   >>  13:55

POPOVIĆ

Pružiti maksimum protiv favorita za finalni turnir

Budućnost će protiv Rostova, jednog od favorita za plasman na finalni turnir Lige šampiona, igrati oslabljena, ali će pružiti svoj trenutni maksimum, kazala je trener podgoričkih rukometašica Bojana Popović.

Budućnost i Rostov odigraće sjutra utakmicu 11. kola DELO EHF Lige šampiona.

Popović je kazala da su čelnici ruskog kluba uoči početka ove sezone doveli veliki broj igračica sa jasnim ciljem – da se domognu završnog turnira, koji im je izmakao prošle godine.

"Sada je to jednostavno imperativ za njih. Ekipa je sastavljena od ruskih reprezentativki i velikog broja internacionalki, odlično su pokriveni na svim pozicijama i što se tiče rotacije, nemaju nikakvih problema. Jasno je da igramo protiv izuzetnog protivnika, ali moramo da se borimo i pružimo maksimum u ovom trenutku", rekla je Popović.

Ruski tim sa klupe predvodi bivši selektor crnogorske reprezentacije Per Johanson.

Rostov je trenutno na drugom mjestu grupe A sa sedam pobjeda i tri poraza.

Budućnost je u dosadašnjih deset mečeva upisao pobjedu protiv Bresta i doživio devet poraza.

Popović ponovo ne može da računa na najjači sastav, jer osim duže odsutnih Katarine Džaferović, Valerije Maslove i Tatjane Brnović, u sastavu neće biti ni Ivane Mitrović.

"Nastupićemo u istom sastavu kao u prošlom kolu protiv CSM Bukurešta. Ponovo će priliku dobiti dosta mladih igračica, to je jedini put kojimo možemo da idemo ove sezone, jer želimo da one stiču iskustvo i izvuku maksimum iz mečeva protiv jakih protivnika. Nije jednostavno stvarati igrače kroz Ligu šampiona, kada igrate protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima, ali nemamo drugog izbora", rekla je Popović.

Ona je istakla da Budućnost očekuje teško putovanje do Rusije i okršaj protiv tima koji ima sjajan sastav i velike ambicije.

"Znali smo i uoči ove sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima tokom sezone, zbog povreda ili korona virusa, tako da je ionako mala rotacija, sada svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov, odnosno sve dok bude snage i ideje u našoj igri", rekla je Popović.

Ona vjeruje da će djevojke razmišljati samo o svojoj igri i uživati na terenu .

Utakmica u Rostovu počeće u 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније