Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z. [ Mina ]

23. 01. 2022. 16:17   >>  16:18 13

"LAVOVI" SPREMNI ZA FRANCUZE

"Poraz od Holandije nije pokvario raspoloženje"

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Budimpešti sa Francuskom utakmicu trećeg kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Obje selekcije ostvarile su polovičan učinak na startu glavne runde.

Crnogorski rukometaši savladali su na startu Hrvatsku 32:26, dok su u drugom kolu izgubili od Holandije 34:30.

Francuska je bila ubjedljiva protiv Holandije 34:24, dok je juče izgubila od Islanda 29:21.

Crnogorski rukometaši kao drugoplasirani u A grupi izborili su plasman među 12 najboljih.

Na startu prvenstva poraženi su od Danske, zvaničnog prvaka svijeta, 30:21, a slavili su u naredna dva kola protiv Sjeverne Makedonije 28:24 i Slovenije 33:32.

Francuska je bila maksimalna u C grupi, u konkurenciji Hrvatske, Srbije i Ukrajine.

Selektor Zoran Roganović kazao je da je svjestan da su crnogorski rukometaši trebali i mogli bolje, ali da je bilo nekoliko faktora koje nijesu mogli da iskontrolišu.

"To nas je koštalo poraza. Imamo štošta da izvučemo sa turnira, da na sljedećem ne bismo pravili iste greške. Skupo plaćamo te greške, ali sam siguran da nas ovo neće poremetiti”, rekao je Roganović.

On je istakao da poraz nije pokvario raspoloženje u ekipi i da se okreću Francuskoj, sa željom da se pokažu u dobrom svjetlu.

"To je ekipa koja ima puno problema, mnogo je igrača van tima, selektor takođe. Mislim da nam odgovaraju njihovi stil i ritam igre. Insistiraju već duže vrijeme na fizičkoj igri, ali mislim da imamo igrače da se odupremo svakoj ekipi i igramo rukomet kakav mi hoćemo. Siguran sam da će biti baš fizički jaka utakmica. Nema ni govora o padu ili gubljenju koncentracije“, poručio je Roganović.

Duel u MVM domu počeće u 20 sati i 30 minuta.

Za 15 sati i 30 minuta zakazan je meč između Hrvatske i Islanda, dok će dva i po sata kasnije rivali biti Danska i Holandija.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније