Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

24. 01. 2022. 22:27   >>  22:58 2

ROGANOVIĆ OCIJENIO

Još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom

Zoran Roganović, selektor crnogorkih rukometaša, kazao je da njegova ekipa još uvijek ne može da parira gigantima kao što je Francuska, ali da će jednog dana i to moći.

Crna Gora je izgubila od Francuske 36:27 u trećem kolu druge faze Evropskog prvenstva.

"Propustili smo neke momente u prvom poluvremenu, imali smo problema u napadu, iako smo dali 27 golova. Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom", kazao je Roganović za RTCG.

Velike ekipe kažnjavaju svaku grešku, kazao je selektor.

"Francuzi igraju fenomenalnu odbranu, moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika bila velika", rekao je Roganović.

Crna Gora u srijedu sa Islandom, pobjeda bi vjerovatno donijela meč za 5. mjesto u Evropi.

"Čeka nas još jedna utakmica, daćemo sve od sebe. Borićemo se do kraja", poručio je Roganović.

Branko Vujović je istakao da je njega i saigrače stigao umor.

"Problem je kad glava hoće, a tijelo ne može da izdrži. Stigao nas je umor. Imali smo iscrpljujuće utakmice, a igrati u ovakvoj situaciji bez pola igrača od početka nije lako. Drago mi je što smo prije utakmice uopšte i maštali o polufinalu. Malo ko je vjerovao da će se to dogoditi. Bitno je da nastavimo, da smo stalno na velikoj sceni, da rastemo", kazao je Vujović.

Kapiten Vasko Ševaljević je isključen u 13. minutu, čini se prestrogo, jer je rukom po licu zahvatio Nikolu Karabatića.

"Znao sam kakav će biti ishod tog faula", iskren je Ševaljević.

Nije bilo lako potom sa tribina pratiti meč...

"Plašio sam se da do ovoga može da dođe, a nadao da možemo da igramo 60 minuta ravnopravno. Francuska je jednostavno mašinerija. Kada se uđe u njihov ritam, teško možeš da se vratiš. Mi imamo još jednu utakmicu, veoma važnu, imamo šansu da se borimo za 5. mjesto i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, što bi bio sjajan rezultat", rekao je Ševaljević za RTCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније