Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

18. 12. 2013. 22:07   >>  22:15 37

VELIKA POBJEDA

Srbija eliminisala Norvešku

Rukometašice Srbije plasirale su se u polufinale Svjetskog prvenstva pobijedivši aktuelnog prvaka svijeta i olimpijskog šampiona selekciju Norveške sa 28:25!

Norvežanke su bolje ušle u meč, a pri rezultatu 7:3 za Norvešku, selektor Srbije Saša Bošković bio je primoran da zatraži tajm-aut.

Ipak, to nije pomoglo, jer su Norvežanke održavale tri-četiri gola prednosti, da bi u finišu prvog poluvremena večeras fenomenalna Dragana Cvijić svojim golovima dovela domaću selekciju na ''minus 1''.

Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 16:15 za Norvešku, koja je na startu drugog dijela igre napravila seriju 4:0 i stigla do velikih 20:15.

Mnogi su tada pomislili da će akutelne svjetske prvakinje rutinski privesti meč kraju. Međutim, Srpkinje su uspjele da fantastičnom igrom naprave veliki preokret i izbore plasman u polufinale - 28:25 na kraju! Srbija će u polufinalu igrati sa Poljskom.

Danska je bila bolja od Njemačke sa 31:28 i u polufinalu će se sastati sa Brazilom.

Dankinje je do trijumfa predvodila Kristina Kristijansen sa sedam pogodaka, dok je jedan manje postigla Trine Ostergard Jensen.

Kod Njemica posebno se istakla Suzan Miler sa 12 golova iz 8 pokušaja, dok je Ana Lerper meč završila sa pet pogodaka.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније