Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

20. 12. 2013. 22:25 >> 22:42
23

ZA ISTORIJU

Brazil i Srbija u finalu SP

Brazil je u polufinalu savladao reprezentaciju Danske sa 27:21 i zakazao finale sa Srbijom koja je pred više od 18.000 gledalaca u beogradskoj "Kombank Areni", (što je novi svjetski rekord po posjeti na utakmicama rukometašica) lakše nego što se očekivalo savladala Poljsku 24:18.

Brazilke su sa više žara ušle u meč, nametnule svoj stil igre i sasvim zasluženo slavile.

Reprezentaciji Brazila ovo će biti prvo finale na šampionatima svijeta u istoriji, kao i reprezentaciji Srbije.

Sa više nego raspoloženom Alešandom Nasimento i Anon Rodrigez, koje su postigle po četiri, odnosno tri gola, Brazilke su povele sa 10:6 u 18. minutu.

Dankinje su prišle na "-2", ali je serijom 3:1 njihov suparnik okončao prvo poluvrijeme, 14:10.

Brazil je u 37. Minutu imao velikih 19:12, ali su uporne Dankinje još jednom zaprijetile i došle na svega tri gola zaostatka 23:20.

Međutim, u narednom napadu je uslijedilo isključenje. Nasimento je po četvrti put uspješno izvela sedmerac, pa je nedugo zatim, poslije gola Amorim, Brazil mogao da počne da proslavlja svoj prvi plasman u finale šampionata svijeta.

Poljakinje su pružale otpor do 3:2, a onda, kako je vrijeme išlo, Srbija je igrala sve bolje. Katarina Tomašević je briljirala na golu, u napadu je ponovo blistala pivot Dragana Cvijić i razlika u korist izabranica Saše Boškovića postajala je sve veća.

Srbija je na poluvremenu vodila 14:8, a u sličnom ritmu nastavila je i u drugom poluvremenu, ne dozvolivši neki veći pad u igri.

Naprotiv, bilo je i desetak golova prednosti, pa im je do kraja preostalo da rutinski privedu posao kraju i sa navijačima proslave ulazak u finale.

Srpkinje su predvodile Andrea Lekić sa osam i Dragana Cvijić sa šest golova. Sanja Damnjanović dala je pet, a po dva puta strijelci su bile Jelena Živković i Svetlana Ognjenović, dok su po jedan gol postigle Jelena Popović, Jelena Erić i Jelena Nišavić.

Kod Poljakinja, najbolja sa četiri gola bila je Karolina Šved-Orneborg.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније