Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 01. 2014. 21:05 >> 21:16
7

EP - DANSKA

Hrvatska ubjedljiva, Stanić heroj Srbije

Hrvatska i Srbija su pobjedama počeli Evropsko prvenstvo u grupama C i D. Hrvatska je u našoj grupi lako izašla na kraj sa Bjelorusijom 33:22, koja je bila oslabljena neigranjem iskusnog Rutenke, dok je Srbija zahvaljujući golmanu Staniću osvojila dva boda protiv Poljske 20:19.

Bjelorusija je povela na startu 2:0, ali to je bilo sve. Hrvati su brzo preokrenuli na 6:2, a do poluvremena su imali plus 5 16:11.

Sa brza dva gola Hrvatska je na otvaranju drugog dijela otišla na velikih 18:11 i utakmica je bila odlučena. Na kraju je bilo 33:22.

Mirko Alilović je imao odličnih 14 odbrana, Horvat i Čupić su dali po šest golova. Kod Bjelorusije usamljen je bio Pukhuski sa sedam.

Daleko neizvjesnije je bilo u duelu Srbije i Poljske. Srbija je u 28. minutu vodila 12:7, ali Poljaci nijesu klonuli duhom. Serijom 5:0 vratilili su se u igru.

Drugo poluvrijeme je uglavnom proteklo u igri gol za gol.

U finišu Orčekovski postiže gol za -1 minut i 44 sekunde prije kraja. Potom Šmal brani šut Vujina sa sedmerca, ali posljednji napad Poljska nije realizovala jer je šut Bartoša Jureckog odbranio golman Stanić.

Po tri gola u dresu reprezentacije Srbije postigli su Stojković, Zelenović i Vujin. Stanić je zabilježio velikih 17 odbrana. Poljaci su imali Šmala sa 14 odbrana i Jurkiewiča sa pet pogodaka.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније