Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 01. 2014. 19:58   >>  20:23

EP - DANSKA

Remi Islanda i Mađarske nakon drame

Mađarska i Island su odigrali sjajnu utakmicu u okviru grupe B na Evropskom prvenstvu u Danskoj, a na kraju nije bilo pobjednika 27:27.Mađarima je ovo prvi bod, a Island sada na kontu ima tri boda. I u drugom meču popodnevnog programa viđen je remi. Makedonija i Češka su u duelu autsajdera grupe A odigrali 24:24.

Mađari su na poluvremenu vodili 16:15. Prethodno su Mađari imali četiri gola prednosti (10:6), ali se Island konsolidovao i smanjio na 16:15.

Prava drama uslijedila je u nastavku.Ekipe su se smjenjivale u vođstvo, a deset minuta prije kraja utakmice rezultat na semforu glasio je 24:24.

Nakon dužeg perioda bez golova, Runar Karason postiže gol sa krila za 27:26 vodstvo Islanđana 27:26. Do kraja je ostalo malo više od minut…

Osam sekundi prije kraja utakmice Mate Lekai pogađa za novo izjednačenje (27:27), a islandski selektor je zatražio tajm-aut. Pokušaj Halgrimsona je blokiran i Mađari su izborili bod.

Mađarsku je predvodio Ančin sa sedam golova, dok je Čazar dao pet, a Lekai četiri. Roland Mikler je imao sedam odbrana.

Aron Palmarson je predvodio Islanđane sa osam golova, Gudjon Sigurdson je postigao pet, a Runar Karason četiri. Aron Edvarsson je meč završio sa 12 odbrana.

Makedonci su bolje počeli utakmicu, vodili tri gola, ali su Česi preokrenuli, na 8:7, pa je bilo 10:8 za “knedličke”, a na odmor se otišlo sa rezultatom11:10 za češku reprezentaciju.

Na početku drugog dijela Makedonija je povela 15:13.Međutim, pet minuta prije kraja Češka stiže do novog preokreta (23:22), zatim Makedonci postižu dva gola za 24:23. Bod Česima je donio Horak.

Lazarov je postigao nevjerovatnih 12 golova,. Na drugoj strani Horak je postigao osam, a Jiha šest golova. Petr Štohl je zabilježio čak 21 odbranu na golu Češke!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније