Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 01. 2014. 22:25   >>  22:36

EP - DANSKA

Španija u finišu do pobjede, rutina domaćina

Španija je teže nego što se očekivalo savldala Norvešku 27:25. "Furija" je upisala i drugu pobjedu, dok je Norveška zabilježila i drugi poraz. Danska je bez problema slomila otpor Austrije 33:29 i zabilježila drugu pobjedu na prvenstvu.

Španci su imali sigurnih 12:8 na poluvremenu i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Na početku drugog dijela bilo je 13:8, ali je onda uslijedila mini-serija Norvežana koji prvo dolaze do izjednačenja (15:15), a zatim golom Hansena i do vođstva 16:15.

Potom se igralo se gol za gol. U 50. minutu Norveška  je imala plus 2 (22:20), ali je Kaneljas za dva gola vratio stvari u egal (22:22).

Ubrzo je Hansen skrivio sedmerac, dobio dva minuta kaznu, a Tomas doveo Špance u vodstvo, nakon dužeg vremena 23:22. Tomas je pet minuta prije kraja postigao gol za 24:22.

Norveška se nije predavala, pa je pola minuta prije kraja Tonesen smanjio na 25:26 i donio tračak nade Norvežanima, ali je Ugalde u posljednjem napadu potvrdio pobjedu Španaca 27:25.

Tomas je sa 10 golova (tri sa sedam metara) predvodio Španiju. Kaneljas je postigao pet. Ole Erevik je imao 18 uspješnih odbrana u sastavu Norveške, a Mirhol je dao osam golova.

Danci su stvari riješili u prvom dijelu. Nakon prvih 30 minuta su vodili 18:12. Domaćin se u nastavku opustio, ali Austrijanci nijesu imali snage da ozbiljnije zaprijete…

Mikel Hansen je bio najbolji kod prvaka Evrope sa devet pogodaka, dok je pet postigao Nodesbo.

Herman je sa pet golova predvodio Austrijance.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније