Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 01. 2014. 12:49 >> 13:09
3

KASTRATOVIĆ PORUČIO

Hrvati favoriti, ali..

Selektor Crne Gore Zoran Kastratović kazao je da nije realno da njegovi igrači večeras iznenade favorizovanu Hrvatsku, ali je poručio da će svakako pokušati da dođu do bodova.

Hrvatska je jaka ekipa, niko nije ni spominjao pobjedu, prije svega, crnogorska reprezentacija se usresredila na duel sa Bjelorusijom koji će vjerovatno odlučivati o prolazu.

Kastratović je svjestan da je njegov tim u podređenom položaju, ali, kako je rekao, to ne znači da će "crveni" na teren izaći sa bijelom zastavom.

"Nije realno da večeras napravimo iznenađenje, što ne znači da nećemo pokušati. Mislim da je hrvatska selekcija veoma jaka, ne bih pojedinačno, jer bi to odnijelo vremena, ali Hrvatska ima tim koji zaslužuje da dođe do završnice turnira, gdje odlučuju nijanse, to je sigurno. Biće to teška utakmica za nas", kazao je crnogorski selektor za Jutarnji.hr.

Kastratović se još jednom osvrnuo na probleme koje prate našu selekciju.

"Da nemamo problema, mogli bi da budemo izazov za protivnike. Zna se nam sve nedostaje, a pored toga imamo i ovdje povreda. Stevan Vujović je prije pet dana operisao  slijepo crijevo, Simović, Milašević vuku povrede, Lasica dva mjeseca nije igrao, a nije u prvom planu u Segedu. Zaista je to dosta za nas u ovom trenutku", rekao je bivši trener Vardara.

Kako je kazao, cilj crnogorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu je da se predstavi u što boljem svijetlu.

"Želimo da budemo dostojni takmičenja, da odigramo što bolje možemo. Stvarno ne osjećamo pritisak, mislim da su ljudi svjesni stanja. Meni je važno da su momci OK. Pokušaćemo da iznenadimo Bjelorusiju koja je čuvala Rutenku za naš susret, mislim da nije nemoguće", reako je Kastratović.


Mijatović: Ne smijemo da se brukamo

U prvom kolu odbrana nije uspjela da zaustavi silovite napade Šveđana, večeras će možda imati i teži zadatak.



Utakmica sa Bjelorusijom po mnogima je ključna, ali golman "crvenih" Rade Mijatović ne želi da se lako odrekne dobrog rezultatata protiv Hrvata.

"Vjerujem da ćemo u sljedećim utakmica igrati bolje i disciplinovanije i da ćemo pokazati da ova reprezentacija ima budućnost. Protiv Hrvatske se ne smijemo osramotiti i izgubiti ubjedljivo. Na kraju bi možda mogla da odluči i gol-razlika jer vjerujem da će Švedska dobiti Bjelorusiju, pa bi nama u posljednjoj utakmici za prolaz u drugi dio takmičenja možda bio dovoljan i bod", iskalkulisao je Mijatović.

Utakmica u Kopenhagenu počeće u 18 sati, a direktan prenos možete pratiti na Drugom kanalu TVCG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније