Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 01. 2014. 22:02   >>  16. 01. 2014. 01:41

ZADOVOLJAN ZALAGANJEM

Kastratović: Čestitam igračima na otporu

Ovo je prvi put da naša reprezentacija na ovako velikim turnirima igra protiv ovako velikog tima i da pritom bude u igri gotovo svih 60 minuta, kazao je zadovoljno selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Kastratović.

"Moram čestitati i Hrvatskoj na pobjedi i svojim igračima na otporu koji su pružili objektivno jačem timu u ovom trenutku. Volio bih da se češće srijećemo na ovakvim takmičenjima. Igrati protiv reprezentacije kakva je Hrvatska, kompliment je meni i mojim igračima", istakao je Kastratović.

Naš selektor smatra da će ova utakmica poslužiti kao dobar primjer za presudan duel protiv rukometaša Bjelorusije.

"Moji igrači su pokazali veliku požrtvovnost i borbenost za razliku od prethodnog susreta, prisutna je bila i veća agresivnost u odbrani. Veći dio utakmice igrali smo na visokom nivou i ova će nam utakmica poslužiti kako bi na pravi način dočekali susret s Bjelorusijom", zaključio je Kastratović.

Naprosto sjajan i izuzetno raspoložen protiv Hrvata bio je Vasko Ševaljević koji je hrvatsku mrežu zatresao čak devet puta.

"Porazom od pet razlike nakon svega moramo biti zadovoljni. Svi znaju da smo s dosta problema ušli na Evropsko prvenstvo te da smo mlada i zaista neiskusna ekipa za ovakva takmičenja. Međutim, pružili smo dobar otpor Hrvatskoj u prvom dijelu, povratili smo agresivnost, pogotovo u odbrani što je jedna od osnovnih karakteristika naše reprezentacija, kao i fanatična borbenost koju smo takođe danas prikazali", smatra Ševaljević.

Iako je Hrvatska slavila s pet golova razlike, igrom tima nije bio zadovoljan selektor Slavko Goluža.

"Nijesam zadovoljan pristupom, morali smo postići puno više. Crna Gora nas je umrtvila, nametnula je svoj ritam i mi iz toga nijesmo uspjevali izaći. Odbrana je bila loša. Bilo je previše lopti za pivota Crne Gore, radili smo sve ono što nije trebalo. Reći ću da sam zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom", kazao je Goluža.

Hrvatski selektor se osvrnuo i na našu reprezentaciju, čiju je igru pohvalio i poželio im sve najbolje u nastavku takmičenja.

"Svi su otpisali Crnu Goru zbog povreda i mnogo čega drugoga, ali ona je pokazala karakter i borbenost, kao i da se u sportu nikada ne odustaje. S prepolovljenom ekipom odigrala je jako dobru utakmicu. Nego, našem protivniku želim od srca sve najbolje i da odigra najbolju utakmicu protiv Bjelorusije. Iako su za mene već napravili velik posao samim plasmanom na Evropsko prvenstvo, želim im da naprave iskorak, oni to mogu i imaju veliku podršku od mene", zaključio je Goluža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније