Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

16. 01. 2014. 20:36 >> 20:40

EP - DANSKA

Španija 3 od 3, Makedonci prošli dalje

U derbiju B grupe Evropskog prvenstva u Danskoj, Španija je savladala Island 33:28 i zabilježila i treću pobjedu na šampionatu.Prvu utakmicu trećeg kola u grupi A odigrali su Makedonija i Austrija. Kiril Lazarov je golom pola minuta prije kraja donio Makedoniji pobjedu 22:21 i prolaz u drugu fazu takmičenja.

Španija je  nakon prvog poluvremena vodila 16:15. Island se držao do 45. minuta, potom je “furija“ samo povećala svoju prednost, do konačnih 33:28.

Špance je predvodio Kaneljas sa osam pogodaka, dok je Makeda postigao sedam, a Tomas pet golova.

Sa drugew strane, istakli su se Aron Palmarson sa osam, te Gudjon Valur Sigurdson sa sedam golova.

Nakon mnogo uzbuđenja u duelu Makedonije i Austrije slavili su Makedonci sa 22:21. Lazarov i družina su imali 12:10 poslije prvih 30 minuta, ali je Austrija stigla do preokreta u nastavku 21:19.

Ipak, Makedonci su u finišu serijom 3:0 dobili meč sa  22:21. Odlučujući pogodak postigao je Lazarov karakterističnim skok šutem sa devet metara.

Bio je to njegov osmi gol. Stojanče Stoilov je postigao četiri, a Borko Ristovski je imao 19 odbrana.

Vilčinski je predvodio Austrijance sa sedam pogodaka. Nikola Marinović je bio sjajan sa 22 odbrane na golu Austrije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније