Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

18. 01. 2014. 22:34 >> 22:38

EP - DANSKA

Domaćinu derbi sa Španijom, pobjeda Islanda

U trećoj utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva u Danskoj i ujedno duelu ekipa koje su imale maksimalan učinak u prvoj fazi, domaćin je savladao Španiju 31:28.Danci su ovom pobjedom pokazali da su glavni favoriti za zlato. Prethodno je Island lako savladao Austriju 33:27.

Danci su vodili na poluvrmenu sa 16:14, a u nastavku su zaigrali još bolje i  dodatno razbili “furiju“. Španci su do kraja iskoristili malo opuštanje domaćina i izborili častan poraz 31:28.

Sjajni Mikel Hansen je predvodio pobjednički sastav sa šest pogodaka, Sarup Sondergard je dao pet, a Mihael Knudsen četiri gola. Jacobsen Landin je imao 19 odbrana.

U sastavu Španije Garsija je postigao pet golova, po četiri Raul Entrerios, Viktor Tomas i Albert Rokas. 

Islanđani su pobjedom održali nadu za plasmanu u polufinale.

Već nakon prvih pola sata igre sve je bilo gotovo jer su Islanđani vodili 17:9. Gudjon Valur Sigurdson je postigao sedam golova iz isto toliko udaraca. Olafur Gudmundson je postigao šest, a po pet Torir Olafson i Robert Gunnarson.

Standardno najbolji kod Austrijanaca bio je Konrad Vilčinsisa šest golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније