Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

19. 01. 2014. 19:31   >>  19:31 1

REGIONALNA LIGA

Budućnost lako sa Podravkom

Rukometašice Budućnosti ostvarile su šestu pobjedu u Regionalnoj ligi – ”plave” su u utakmici devetog kola savladale Podravku 24:17 (15:7).

Prvi međusobni duel crnogorskog i hrvatskog šampiona koji je odigran 13. septembra u Koprivnici završen je bez pobjednika (24:24), ali u duelu u ”Morači” nije bilo mnogo neizvjesnosti jer su ”plave” od starta bile mnogo bolji rival i zasluženo su došle do nove pobjede u regionalnom takmičenju.

Izabranice Dragana Adžića sjajno su otvorile utakmicu i povele 9:1 u 18. minutu, uz sjajno izdanje Marte Žderić koja je već imala 11 odbrana.

U nastavku meča naše šampionke bez problema su održavale prednost i došle do pobjede protiv tima koji je ove sezone igrao u Ligi šampiona.

"Dan prije meča imali smo zajednički trening sa Podravkom i to je ostavilo traga na izdanje protivnika u prvom poluvremenu, dok je u nastavku njihov odnos bio mnogo bolji. Isprobali smo neke stvari i ne mogu reći da sam prezadovljan kako je to izgledalo, ali u svakom slučaju ovo je bila odlična provjera. Majdu Mehmedović smo morali da poštedimo zbog povrede zadnje lože, a Klara Voltering nije igrala zbog problema sa koljenom. Odlično smo otvorili meč i poveli 9:1, ali nakon toga je uslijedio pad što je možda posljedica činjenice da su djevojke očekivale jači otpor Podravke. Rezultat ih je možda uspavao, a to ne bi smjelo da se dešava. To je sve dragocjeno iskustvo i nadam se da će protiv Vardara biti bolje", kazao je nakon meča trener Dragan Adžić.

Najefikasnija u našem timu bila je Milena Knežević sa šest golova, dok su Radmila Petrović i Biljana Pavićević meč završile sa po četiri pogotka.

U redovima Podravke najbolja je bila Tina Gavranić sa četiri gola, dok je bivša igračica Budućnosti Jelena Trifunović postigla tri pogotka.

Posljednju provjeru pred početak glavne runde Lige šampiona i duel protiv Đera koji je na programu 1. februara, naše šampionke će imati u srijedu kada će u ”Morači” odmjeriti snage protiv Vardara u derbiju regionalnog takmičenja.

BUDUĆNOST – PODRAVKA 24:17 (15:7)

PODGORICA – Dvorana SC ”Morača”. Gledalaca: 500. Sudije: Krkačev, Kolevski (Makedonija). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Podravka 3 (3). Isključenja: Budućnost 12, Podravka 4 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering, M. Vukčević (tri odbrane), Žderić (18 odbrana), Petrović 4, Neagu 2, O. Vukčević 1, Nikitina, Cvijić 1, Georgijevska 1, Dalbi 3 (2), Ježić 1, Despotović, Pavićević 4, Bizdra 1, Knežević 6 (3), Lazović.

PODRAVKA: Jukić, Milenković (15 odbrana i sedmerac), Čović, Gavranić 4, Havić 2, Živković 4 (2), Vukojević 2, Nemaškalo 1, Kapitanović, Milanović Litre 1, Dragišić, Trifunović 3 (1), Polak 1.

(tekst i foto: zrkbuducnost.me)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније