Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

19. 01. 2014. 22:25 >> 22:28

EP - DANSKA

Omeje i Karabatić riješili derbi sa Hrvatskom

U velikom derbiju Francuska je na krilima fenomenalnog Omejera na golu i Karabatića u fazi napada savladala elikog rivala Hrvatsku 27:25.

Prvo poluvrijeme je obilježio veliki broj golova, čak 35. Hrvatska se prva odvojila u desetom minutu, kada je Čupić pogodio za 9:6.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako su Francuzi podizali nivo igre. Guigou je za kratko vrijem postigao dva gola i to sa igračem manje!

„“Galski pijetlovi“ su konačno izjednačili u 27 minutu, preko Akrambea 16:16. Do kraja poluvremena Kopljar pogodio (sedmi gol), ali je Francuska na odmor otišla sa prednošću, pošto su strijelci bili Akrambe i Karabatić.

U nastavku utakmice Omeje je bio nesavladiv, Kopljar je stao, pa je Hrvatska teško stizala do gola. Francuzi su poveli tri razlike, a Hrvate je u životu držao Alilović. Ipak, momci Kloda Oneste u 53 minutu golom Karabatića, stižu do četiri gola prednosti.

Ali, nije moglo bez drame. Francusak nije realizovala pet napada zaredom, pa je Hrvatska prišla na – 1, 45 sekundi prije kraja.

Francuzi su krenuli u posljednji napad, Karabatić je šutirao, Alilović je odbranio ali iz drugog pokušaja Nikola postiže gol za pobjedu Francuske 27:25.

Karabatić je postigao sedam golova, koliko je upisao i Mišel Gigu, a na drugoj strani isti učinak zabilježio je Marko Kopljar.

Nakon prvog kola Francuska zauzima prvu poziciju sa šest bodova, Hrvatska, Švedska i Poljska imaju po četiri, dok su na začelju Rusija i Belorusija bez poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније